Published On: Sub, velj 8th, 2014

Denis Lasić: Neredi su izrežirani i smišljeno prebačeni iz Bosne u Hercegovinu

Zapaljen je Đački dom u Mostaru, zgrada u kojoj su smješteni Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije.

Nakon zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru je zapaljena i zgrada nedavno obnovljene Gradske vijećnice, u koju je uloženo pet milijuna maraka. Tijekom ulaska prosvjednika u Vijećnicu i paljenja zgrade policija nije intervenirala.

Prosvjednici su poslije toga krenuli prema zgradi Gradske uprave u Cernici, u koju su također ušli, te je devastiraju. Nakon administrativnih, prosvjednici su oštetili i središta stranaka HDZ-a i SDA u Mostaru, kao i zgradu Općinskog suda.

Pripadnici Jedinice za posebne namjene su oko 19:20 sati, uz uporabu sile i suzavca, krenuli na prosvjednike kod Skupštine HNŽ-a. Policija trenutno privodi prosvjednike, a vatrogasci su uglavnom uspjeli pogasiti požare u napadnutim zgradama.

U ovom trenutku teško je dobiti službene informacije o broju ozlijeđenih i privedenih. Što se tiče pričinjene štete, vjerojatno se radi o milijunskim iznosima.

Koliko se na terenu moglo primijetiti, osim napadnutih zgrada spomenutih institucija, prosvjednici nisu razbijali i uništavali druge poslovne objekte i stambene zgrade.

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić ocijenio je kako su neredi izrežirani, te da su smišljeno prebačeni u Hercegovinu iz Bosne.