Published On: Pon, velj 10th, 2014

Demonstranti traže ostavku federalne Vlade do 19 navečer!

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo, onog kantona u kojem se jako dobro živi za razliku od ostalih kantona u Federaciji,  održao je danas hitnu sjednicu na kojoj je dogovoreno da se Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održi u srijedu 12. veljače 2014. godine , prenosi Dnevni avaz

Pred zastupnicima Skupštine KS naći će se Izvješće MUP – a o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo i dešavanjima vezanim za devastaciju objekata , a bit će razmatrana i ostavka premijera Kantona Sarajevo . Zastupnici će se dogovoriti io poduzimanju mjera od strane Skupštine i Vlade KS za funkcioniranje vitalnih funkcija bitnih za građane KS , te za uspostavljanje socijalnog dijaloga .

Naloženo je Vladi KS da poduzima aktivnosti kako bi se osigurao rad izvršne vlasti , te vitalne funkcije za dobrobit građana .

Kolegij Skupštine KS podržava opravdane zahtjeve prosvjednika i poziva predstavnike na socijalni dijalog .

 

Pregovarački tim demonstranata izašao je iz zgrade Vlade i predstavili su svoje uvjete .

 

Oni traže ostavku kompletne Federalne vlade do 12. veljače ; formiranje komiteta za normalizaciju stanja kojeg bi činili stručni , obrazovani ljudi , a kojeg bi priznale prijelazne vlasti ; traže da Federalna i Kantonalna televizija svaki dan od 18:00 do 18:10 omoguće obraćanje demonstranata narodu .

 

Međutim , okupljeni prosvjednici ne žele čekati do 12. veljače , nego traže da Vlada FBiH smjesta podnese ostavku .

Tagovi : http://www.6yka.com/home/tag