Published On: Sub, tra 8th, 2017

Demokratska fronta puca na svim frontovima – raspad u Brčkom

Nakon što je Predsjedništvo Demokratske fronte Bosne i Hercegovine (DF) iz stranke isključilo čelnike brčanskog DF-a Adnana Drapića, Sanju Nurkić, Ermina Džindića i Senada Nurkića, devetorica predsjednika mjesnih odbora i 72 člana DF-a podnijeli su ostavke i zatražili isključenje iz te stranke.

U obrazloženju napuštanja DF-a oni navode kako su razočarani nelogičnim odlukama predsjedništva stranke.

“Svaki naš pokušaj da iznađemo neko demokratsko rješenje za situaciju koja je nastala nakon lokalnih izbora završio je loše zbog nedostatka fleksibilnosti i želje za kompromisom s Vaše strane.

U stranci koja riječ demokracija ima u svom nazivu samo formalnosti radi – mi ne želimo biti. S Vašom krajnje neljudskom i nerazumnom samovoljom možda neko drugi može biti zadovoljan i tapšati Vas po ramenu, mi to ne želimo i nećemo.

Želimo Vam uspjeha u onome što ste naumili, a što je očigledno samo Vama poznato i samo Vama logično. Dostavljamo vam spisak sa imenima i potpisima 72 dosadašnja člana Demokratske fronte i tražimo da nas izbrišete iz evidencije članstva”, navedeno je u zajedničkom zahtjevu za isključenjem iz stranke prenosi Dnevnik.ba