Published On: Pet, lis 17th, 2014

Demokratska fronta odgovorila Lagumdžiji: Očistite se

”Očistite svoje redove, pa ćemo razgovarati o ujedinjenju”, odgovor je iz Demokratske fronte Zlatku Lagumdžiji, koji je pozvao Željka Komšića da se ujedine.

Sifet Podžić, glavni tajnik Demokratske fronte rekao je tako za Dnevni avaz da uz dužno poštovanje prema SDP, ujedinjenje za sada nije moguće.

”Svjesni smo da u SDP-u ima dobrih i poštenih ljudi, ali u ovoj stranci moraju prvo očistiti svoje redove. Kad to urade onda bi postojala mogućnost da razgovaramo o ujedinjenu ljevice. Ovako, to za sada nije moguće”, rekao je Podžić.

Istodobno, član Predsjedništva Demokratske fronte Damir Bećirović je rekao kako je Lagumdžija posljednji čovjek koji može pričati o socijaldemokraciji.

”Vrata DF-a su uvijek otvorena za one ljude iz SDP-a koji se nisu ogriješili o zakone ove države, koji nisu kriminalci i reketaši, naš cilj da imamo jaku socijaldemokratsku stranku u BiH, a to može jedino biti Demokratska fronta”, kazao je Bećirović za portal Klix i dodao kako na svim razinama postoji ”jedno 20-30 ljudi koji su uništili SDP u BiH, koji su mu zadali smrtni udarac”.

”Neće biti suradnje s tim ljudima u SDP-u”, rekao je Bećirović i dodao kako Lagumdžijin poziv za ujedinjenje socijaldemokrata nije usmjeren prema DF-u, nego prvenstveno ima veze s unutarnjim odnosima u SDP-u.

“Njegov potez ima za svrhu samo da postigne određene ciljeve unutar SDP-a, ništa drugo”, dodao je Bećirović.

Podsjećamo, Lagumdžija je u intervjuu za BHRadio pozvao Komšića na ujedinjenje.

”Ovom prilikom pozivam DF i Željka Komšića da vidimo na koji način i kako možemo objediniti ideju socijaldemokracije u ovoj zemlji. Ali, imam samo jedan uvjet: nemoj bit narančast. Il’ si crven ili nisi!”, rekao je Lagumdžija.

bljesak.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare