Published On: Thu, May 3rd, 2012

“DEMOKRATIZIRANI” HDZ: Prijete mi i ucjenjuju. Sve sam prijavio policiji

Zagreb, 29.03.2012 - Press konferencija kandidata za predsjednika HDZ-a Ivana Domagoja MilosevicaZAGREB – Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević poručio je s današnje konferencije za novinare kako se njega ne može ni prestrašiti niti ucijeniti.

“Proteklih tjedana, a posebno proteklih dana neprekidno se govori o različitim ucjenama i pritiscima na terenu, svakakve priče dolaze do nas u stranci i to uzenemiruje”, rekao je Milošević.

Podsjećajući kako je javno već progovorio da je u proteklih 15-tak dana dobio nekakve anonimne kaznene prijave Milošević je napomenuo da i u njegov stožer dolaze prijetnje i ucjene. Prijetnje je, kazao je, prijavio Ministarstvu unutarnjih poslova, no nije želio reći o kakvim je točno prijetnjama riječ.

Atmosferu straha, po njegovom mišljenju, šire pojedinci na terenu diljem Hrvatske. “Vrlo čvrsto uvjeravaju, da ne kažem prijete, tko kako mora glasovati i dati podršku”, rekao je Milošević dodavši kako misli da su ta vremena prošla kada je netko naređivao tko će i kako glasovati. Siguran je, rekao je, da će svi izaslanici na Općem Saboru HDZ-a glasovati po savjesti i razmišljati o programu i najboljem kandidatu.

Za prednosti predsjedničkog kandidata Tomislava Karamarka u anketama je kazao da je ona stvorena medijski i na temelju nekoliko javnih izjašnjavanja pojedinaca. “20. svibnja vidjet ćemo tko je u prednosti”, poručio je.

Razlozi njegove kandidature su, kazao je, vratiti političku vjerodostojnost i pobjednički mentalitet HDZ-u, vratiti ponos i čast svim članovima te stranke te pokrenuti zemlju, izvući je iz krize i pokrenuti gospodarstvo.

Kampanja za predsjednika HDZ-a tek započinje , smatra Milošević. Tri temeljne odrednice njegovog programa su, naveo je, HDZ u EU kao moderna demokršćanska stranka, otvaranje stranke svim članovima stranke te preuzimanje odgovornosti za hrvatsku državu.

“Nikada nije bilo jasnije koliko je za Hrvatsku važna oporba, posebno dok kriza još traje, jer mislim da tonemo sve dublje”, ocijenio je.

Hrvatska je parlamentarna demokracija što znači da je predsjednik najveće političke stranke i šef oporbe kandidat za premijera, rekao je. “Odgovornost oporbe je važna kada vlada luta, a nudi rješenja koja zemlju guraju dublje u provaliju”, naglasio je Domagoj Ivan Milošević.

HDZ u predstojećih 20 godina, po Miloševićevom mišljenju, treba iz Hrvatske napraviti zemlju prosperiteta, zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih u EU, pokrenuti gospodarstvo i boriti se za svako radno mjesto.