Published On: Uto, sij 2nd, 2018

DEMANTIRAJU TVRDNJE SDS: Ceca helikopterom RS letjela samo iznad Banja Luke

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske nisu imali nijedan registriran prekogranični let 31. prosinca 2017. godine, te s toga nisu točne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije u Srpsku doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović, prenosi Srna.

“Snimak koji je izazvao ove tvrdnje, a koji je Ražnatović emitirala na društevim mrežama, napravljen je iznad Banjaluke. Let je realiziran u okviru trenažnog leta posade Helikopterskog servisa na području Banjaluke i jedini je koji je posada imala taj i naredni dan, 1. siječnja 2018. godine”, priopćeno je iz Helikopterskog servisa Srpske.

U priopćenju se navodi da je let realiziran u znak zahvalnosti Ražnatović za humani gest koji je najavila, a riječ je o njenoj odluci da dio prihoda od novogodišnjeg koncerta u Banjaluci uplati u humanitrane svrhe.

“Svi letovi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske registrirani su u Kontroli letova i te informacije dostupne su svima. Upravo zbog lake provjerljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa, tvrdnje da su 31. dprosinca 2017. naši helikopteri korišteni po nalogu predsjednika Republike Srpske smatramo zlonamjernim”, naglašava se u priopćenju iz Helikopterskog servisa Republike Srpske./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>