Published On: Pet, sij 3rd, 2014

Del Vechio: U Sarajevu se ovom nismo nadali

Veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio već se tri mjeseca nakon preuzimanja dužnosti susreo s ozbiljnim incidentom.

Bura oko diplomatskog skandala i krađe hrvatske zastave i rušenja zastave Europske unije u Sarajevu još se ne stišava. S obzirom da ovo nije prvi put da se pojedinci glavnoga grada BiH neprijateljski odnose prema simbolima drugih država i naroda koje su kroz prošlost bile na meti, reakcije ne izostaju. Veleposlanik Hrvatske u BiH, dugogodišnji diplomat bogat životnim i poslovnim iskustvom, Ivan Del Vechio već se tri mjeseca nakon preuzimanja dužnosti susreo s ozbiljnim incidentom koji je oštro osudio u izjavi za Večernji list.

Naravno da ovaj čin oštro osuđujemo. Smatramo da je to bio huliganski incident. Nadamo se ništa više. Vjerujemo da će policija pronaći počinitelje – ističe Del Vechio, šokiran ovakvim činom. – Nismo očekivali da se nešto tako može dogoditi na našem diplomatskom predstavništvu u Sarajevu. Želimo da pravni sustav funkcionira i da službe pronađu počinitelje ovog incidenta tako da se razriješi ovaj slučaj koji je neugodno iznenadio nas, ali i sve druge koji žele uređenu i funkcionalnu državu – kazao je Del Vechio. Kontaktirali smo i glasnogovornika MUP-a Sarajevske županije Irfana Nefića koji je rekao kako nema novih informacija o slučaju. – Zasad nemamo saznanja o počiniteljima. Čim ih bude, pravodobno ćemo obavijestiti javnost – kazao je. (Ž.Andrijanić)

VLM