Published On: Čet, ruj 12th, 2013

Dawkins: Ateisti pobjeđuju u ratu protiv religije!

Ateisti pobjeđuju u ratu protiv religije, ustvrdio je najpoznatiji svjetski ‘bezbožnik’ Richard Dawkins, autor brojnih svjetskih bestselera i znanstvenih članaka kojima sustavno ruši religijske obmane

Pobjedničku izjavu slavnog evolucijskog biologa prenosi britanski Telegraph u četvrtak, svega nekoliko dana nakon što je Dawkins u intervjuu za Times izazvao sablazan rekavši da ne može osuditi ‘blagu pedofiliju’ koju je i sam iskusio kao školarac u internatu.

Profesor Dawkins kaže da je konačno moguće otići negdje na večeru uz očekivanje da nitko u širem društvu koje će se okupiti na zabavi nije religiozan.

‘Mislim da, u cjelini gledajući, mi pobjeđujemo’, izjavio je Dawkins za Times. ‘Svi se krećemo u istom smjeru. Imam sve jači osjećaj da religiju ostavljamo za sobom’.

‘Ne morate više biti suzdržani u svojim izjavama. Ne morate se osvrtati oko sebe i govoriti da se nadate da nikoga niste uvrijedili. Danas uglavnom možete izraziti vlastito mišljenje onako kako ne biste mogli prije 50 godina’. 

Profesor Dawkins smatra da religija nema nikakvu moralnu vrijednost, ali vjeruje da je u povijesti imala umjetničku vrijednost.

Slavni biolog nedavno je potaknuo strastvene rasprave izjavom da su muslimani svoj posljednji iole vrijedni doprinos svijetu dali još u srednjem vijeku. Iako su muslimani zaslužni za mnoga postignuća u ‘mračnom dobu’, uključujući algebru, njihov doprinos od tada je upitan, rekao je Dawkins.

Na ovotjednom predstavljanju svojih memoara, knjige ‘An Appetite for Wonder’, Dawkins je izrazio želju da bude upamćen kao ‘ljubitelj istine’ uvjeren u mogućnost otkrivanja objektivne istine znanstvenim istraživanjem.