Danski milijarder kojem je u terorističkom napadu u Šri Lanki ubijeno troje djece postao otac blizanki

Alfred, Alma i Agnes poginuli su u napadu na hotel Shangri-La u Colombu, dok je obitelj bila na odmoru na Šri Lanki. Godinu dana nakon nemilog događaja, Anders i Anne postali su roditelji blizanki

Danski milijarder Anders Holch Povlsen (47) i njegova supruga Anne u svibnju prošle godine suočili su se s velikom obiteljskom tragedijom. Njihovo troje djece – Alma, Agnes i Alfred – poginuli su u uskršnjem terorističkom napadu na Šri Lanki. Samo je najstarija kći Astrid preživjela, a sad je u obitelj stiglo i pojačanje.

 

Nešto manje od godinu dana od bombaškog napada, ‘Kralj Škotske’, kako nazivaju Povlsena, i Anne postali su roditelji blizanki.

– Anne i Anders Holch Povlsen postali su roditelji dviju zdravih djevojčica, nakon lake trudnoće i poroda bez komplikacija. Obitelj je punog srca dočekala dva mala čuda. Jako su uzbuđeni što će upoznavati djevojčice i što su došle kao potvrda života – stoji u priopćenju njihove osobne tajnice Kristine Monster.

Denmark. Funeral service for victims of Sri Lanka terror attack | Autor: RITZAU SCANPIX/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Još uvijek se ne znaju imena djevojčica koje su se rodile u utorak, a Anders i Anna opisali su ih kao ‘dva mala čuda’.

Povlsen je vlasnik modnog lanca Bestseller, a i najveći je zemljoposjednik u Škotskoj. Također, najveći je dioničar Asosa, online trgovine za  odjeću i kozmetiku. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 5,8 milijardi dolara. Svoje bogatstvo naslijedio je od roditelja, a u Škotsku je odlučio ulagati jer se još kao dijete zaljubio u tu zemlju, prenosi 24sata.hr

Podsjetimo, u terorističkim napadima za Uskrs 2019. u  Šri Lanki poginulo je najmanje 290 ljudi, a ranjeno je najmanje 500. Sedam bombaša samoubojica raznijelo se u crkvama i luksuznim hotelima. Turističke agencije su navodno upozorili kako terorističke skupine planiraju bombaške napade te da su moguće mete turističke atrakcije, hoteli, restorani i zračne luke.

POTRESNE FOTOGRAFIJE Pokopano troje djece danskog milijardera koja su ubijena na Šri Lanki