Published On: Čet, lis 17th, 2019

DANI KRUHA Zahvala Zemlji i vrijednim rukama: Veselo na šetnici u Mostaru

Manifestacija Dani kruha i plodova zemlje, u organizaciji osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, održana je u četvrtak 17. listopada na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog.

Manifestaciju je otvorenom proglasio gradonačelnik Ljubo Bešlić koji se zahvalio prisutnima na organizaciji jedne ovako lijepe i važne prigode.

”Odajući počast Zemlji za sve one plodove koje nam je podarila da se održimo u životu i da produžimo vijek, čuvamo je da mogu i buduća pokoljenja to isto raditi. Lijepo je vidjeti svu ovu vašu radost, koja se ovdje iskazuje i sve one vrijedne ruke koje su danas vrijedno radile i pripremali ove plodove da ne budu ne samo delicija za usta nego i vizualna delicija. Kad vidim trud i ljubav koji ste uložili  znači da će se ta ljubav produžiti i prema Zemlji”, istaknuo je gradonačelnik Bešlić, prenosi bljesak.info 

Učenici su zajedno sa svojim profesorima izložili  pekarske proizvode, razne slastice i pripravke, voće i povrće te razne predmete ali i narodne nošnje. Građani su im se pridružili u degustaciji i druženju te zahvali zemlji i vrijednim rukama koje su ju obrađivale da bi ona rađala bogatim plodovima.

 

Poskok.info je oduševljen ravnateljicom Prve osnovne škole Antuna Branka Šimića, Snježanom Brkić, koja je puna 4 sata pekla uštipke i posljednja od izlagača napustila šetalište

 

 

 

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare