Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

Danas u Banjoj Luci prva zajednička sjednica vlada RS i FBiH

Banjoj Luci će danas biti održana prva zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

Entitetski premijeri i ministri razmatrat će pitanja koja se tiču zakonodavnog reguliranja pojedinih oblasti od obostranog značaja, te projekte prometne infrastrukture, posebno koridora Vc, a očekuje se da će biti riječi i o mehanizmu koordinacije.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović je istaknula da će na zajedničkoj sjednici vlada RS-a i Federacije BiH biti razgovarano o tome što je urađeno i što treba uraditi u okviru Reformske agende.

– Imamo akcijske planove koji vrlo egzaktno pokazuju što je koja razina vlasti uradila i moram reći da smo mi zadovoljni našim rezultatima – rekla je ranije Cvijanović.

Najavila je i da će na sjednici biti riječi i o putnoj komunikaciji, odnosno najavljenoj izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, u okviru čega će se očekivati veliki aktivizam entitetskih vlada i ministarstava, koji će morati surađivati s nadležnim ministarstvom na državnoj razini.

– Ovo će biti neki prvi korak, nakon čega će naša radna grupa moći zajedno raditi na konkretnim stvarima, mislim na samu trasu i sve uvjete koje je potrebno sagledati. Razgovarat ćemo i o financijskoj konstrukciji – dodala je Cvijanović ističući da je potrebno da se entitetske vlade pripreme prije nego što taj projekt dođe na dnevni red da bude realiziran.

Razmijenit će i iskustva u primjeni novih zakona koji su usvojeni u RS-u u borbi protiv sive ekonomije, s obzirom na to da se i FBiH sprema da donese takve zakone.

– Na zajedničkoj sjednici definirat ćemo načine suradnje dviju entitetskih vlada – koliko će biti potrebno tih sjednica godišnje, s kojim razlozima i što se time treba postići – navela je Cvijanović.

Na dnevnom redu bit će nekoliko točki, a uvjerena je da će usvojiti čitav niz dobrih mjera i zaključaka.

Sjednica će biti održana u Administrativnom centru Vlade RS-a, u Banjoj Luci, u 13.00 sati.

Uoči zasjedanja bit će održani bilateralni sastanci ministara vlada RS-a i Federacije BiHod 12.00 do 13.00 sati.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer