Published On: Pet, srp 10th, 2020
#3rd | By Desk

DANAS NASTAVLJENO SUĐENJE SUNITI ZA UBOJSTVO NINE IVANKOVIĆA

Svjedočenjem dr. Dražena Damjanjuka, specijaliste sudske medicine, nastavljeno je suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, koje se dogodilo 4. listopada prošle godine.

Dr. Damjanjuk je kazao da je obdukcijom tijela pokojnog Ivankovića utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti, koja je nastala uslijed iskrvarenja. Ulazna rana, naveo je, nije se lako uočavala, a nalazila se s unutarnje strane lijevog ramena, „gdje se ruka spaja s grudnim košem“. Naveo je, također, da je Ivanković bio mrtav kada mu je pružana medicinska pomoć, ali i da je projektil mogao biti ispaljen i iz apsolutne blizine, kao i iz daljine. Iako će to, kazao je balistika odrediti, ipak, izrazio je osobno mišljenje o tome da je projektil ispaljen iz daljine.

Prof. dr. Abdulah Kučukalić i prof. dr. Amra Bravo-Mehmedbašić, specijalisti neuropsihijatri iznijeli su nalaz timskog vještačenja. Oni su, između ostalog naveli, da je Hindić u trenutku izvršenja kaznenog djela bila potpuno uračunljiva.

Njihovom nalazu u cijelosti je prigovorila Nada Dalipagić, braniteljica Hindić, zatraživši dopunsko vještačenje. Ona je, naime, iznijela kako smatra da bi njihov nalaz bio bitno drugačiji da im je iz Tužiteljstva HNŽ dostavljena kompletna dokumentacija.

Konkretno, u nalazu krvi koji je ovim vještacima dostavljen nije pronađeno prisustvo kokaina kod Hindić. Uzorak krvi, kako je to izneseno, uzet je 31 sat nakon počinjenja kaznenog djela, budući da se optužena nalazila u bijegu.

Kasnijim pretragama, na zahtjev obrane, a što je uvažilo Tužiteljstvo HNŽ, kod Hindić je nakon testiranja kose, od 27. prosinca prošle godine, pronađeno prisustvo kokaina.

Sudsko Vijeće Županijskog suda u Mostaru uvažilo je prigovor Dalipagić te će biti sačinjen dopunski nalaz. Vještaci su, pak, naveli da će za dopunsko vještačenje veoma važno biti to kolika je koncentracija te psihoaktivne supstance, jer, iz nalaza koji im je predočen tijekom današnjeg ročišta, to nije bilo vidljivo.

Također, svjedočile su vještak psiholog, Nermina Bajramović i Hajra Hubana, vještak kemijske struke, a suđenje se nastavlja 30. srpnja, prenosi Avaz.