Published On: Thu, Oct 15th, 2015

DANAS NARANČASTO UPOZORENJE Obilna kiša poplavila Mostar, ulice pod vodom

Po tko zna koji put, Mostar je opet pod vodom.

Zbog obilnih padalina protekle noći, djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar imali su više intervencija na ispumpavanju vode, a stanje je još uvijek teško u pojedinim mostarskim naseljima.

Situacija je posebno teška u naselju „Eksperiment”, zatim u Dubrovačkoj, Vukovarskoj, Radićevoj i Ilićkoj ulici, a bujica s Raške Gore poplavila je dijelove naselja Raštani, priopćeno je iz Operativnog stožera Civilne zaštite HNŽ-a.

Zbog mogućnosti nailaska na veću količinu vode na kolniku, upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da paze na sigurnosni razmak između vozila.

U Čitluku je zbog poplavljenosti glavne gradske prometnice otežan promet kroz središte tog mjesta.

Zbog velike količine vode na kolniku za sav promet zatvorena je dionica R-425 u mjestu Čitluk, priopćeno je iz Saveza auto moto klubova u BiH.

Inače, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 15. listopada, narančasto upozorenje na obilnije padaline, praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom za područje Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Bihać 10, Prijedor 11, Bijeljina, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sokolac 12, Banja Luka i Kupres 13, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 14, Zenica 15, Goražde, Livno i Mostar 16, Drvar i Neum 17 i Trebinje 19 stupnjeva.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom. Obilnije padaline i jača grmljavina bit će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Očekuje se uglavnom između 10 i 20 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne se očekuje između 30 i 60 litara, lokalno do 100 litara po metru kvadratnom.

Obilnije padaline su moguće i u središnjim područjima Bosne. Vjetar će biti umjerene jačine, s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21 stupanj.

U Sarajevu će biti oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka do 20 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.