Published On: Pet, stu 23rd, 2018

DANAS JE BLACK FRIDAY Budite oprezni ako kupujete preko interneta

Danas je Crni petak (Black Friday) – dan kada internetske trgovine diljem svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. Idealna je to prilika i za one koji vas žele prevariti, stoga MUP građane poziva na oprez prilikom kupovine na internetu.

Online ponude često su povoljne, ali čuvajte se prijevare, upozorava hrvatski  MUP koji je za sve online kupce izdao preporuke kojih se valja držati, piše Hina.

Preporuke policije:

1. Koristite online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije,kada je moguće – vjerojatnije je da možete riješiti moguće probleme.

2. Potrudite se i istražite, provjerite recenzije prije kupnje

3. Koristite kartice – imate više šanse za povrat novca.

4. Plaćajte samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja – traže li uslugu prijenosa sredstava preko banke ili alternativno? Dobro razmislite!

5. Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu – izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni WiFi.

6. Plaćajte samo na sigurnom uređaju – ažurirajte redovno operativni sustav i sigurnosni softver.

7. Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode – ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito!

8. Primili ste oglas kojim ste obaviješteni da ste osvojili nagradu? Dobro razmislite, možda osvojite zlonamjerni softver.

9. Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača. Ako ne odgovara, obratite se svojoj banci./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare