Published On: Sub, lis 4th, 2014

Damir Hadžić: Do sada nije uplaćena ni marka!

Damir Hadžić, ministar prometa i komunikacija BiH bio je gost Dnevnika TV1. Govorio je i navodnoj pomoći koja je uplaćena vlastima u BiH. POGLEDAJ VIDEO!

TV1: Vaš komentar  o donacijama koje su stigle/nisu stigle u BiH, koje su uplaćene, odnosno nisu uplaćene? 

 

HADŽIĆ: Moram reći da su se u posljednjih nekoliko dana pojavile kontraverzne informacije kad je riječ o uplaćenim sredstvima na račune u BiH. Ono što ja sa sigurnošću mogu reći i što je najrelevantnija informacija je da smo  u toku ove sedmice održali sjednicu Vijeća ministara, tražili iscrpnu informaciju od ministra financija da se kaže Vladi BIH koliko je to uplaćeno sredstava, obzirom da neki ugledni međunarodni djelatnici upozoravaju da su krpljene proračunske rupe. Ta iscrpna informacija trajala je otprilike koliko i ova izjava. Dakle, ministar Špirić je bio vrlo jasan i nedvosmislen, nije uplaćena nijedna marka.

 

Nakon ovoga možemo samo sumnjati u namjere onih koji su govorili da su sredstva uplaćena te da su ih vlasti zloupotrijebile. Dakle, do današnjeg dana nije uplaćena nijedna marka, a samim tim ne možemo govoriti ni na koji način je raspoređena, da li je upućena prema onima kojima najviše treba, jer tih para u ovom trenutku jednostavno nema. Siguran sam da onog trenutka kad sredstva dođu, a sredstva sa donatorske konferencije su potvrđena od strane najozbiljnijih ljudi koji predstavljaju europske vlade odnosno one zemlje koje su bile donatori, da će bh. vlasti imati obavezu da ih rasporede hitno I to prije svega isključivo onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnije.

 

Postoji određeni iznos sredstava uplaćivan od strane domaćih institucija i tu se napravio određeni raspored, upućivan prije svega prema institucijama i objektima, školama ili nekim drugim, u ovom trenutku, najvećim prioritetima. Žao mi je što moram reći da ono što smo imali priliku čuti od međunarodnih djelatnika ustvari bilo samo zabavljanje javnosti u BiH, a mislim da je “zabave” za ove ljude već previše.

 

depo.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare