Published On: Tue, Jun 11th, 2019
#3rd | By Desk

Damir Beljo se ipak neće boriti u Rusiji za WBA Gold pojas

Damir Beljo se ipak neće u nedjelju boriti za WBA Gold pojas protiv domaćeg i odličnog, neporaženog borca Alekseja Egorova.

Bombarder s Neretve i pored činjenice da nije potpuno spreman za ovu borbu htio je ući u ring, ali su njegovi treneri i menadžer odlučili da Beljo ne putuje u Rusiju.

“Vjerojatno već znate za ponudu koju smo dobili iz Rusije ovih dana za Damira Belju, za meč za WBA Gold pojas protiv Rusa Alekseia Egorova, a pobjednik u tom meču bi se sljedeći meč borio za WBA svjetski naslov. Ponuda je odlična, i mi ovo čekamo, ali, nažalost, nije pravi trenutak. Damir je tu na pripremama tek 20 dana, a za ovakav meč mora minimalno dva mjeseca da je ovdje.

Spremamo se za meč krajem mjeseca u šest rundi protiv Mađara. Ova prilika je super ispala, ali moramo srce ostaviti sa strane i odlučiti mozgom. Damir želi da se bori, ali ja, trener Šukru i njegov trener iz Mostara Damir Miletić smo odlučili da je ipak bolje da ne prihvatimo ponudu sada. Kao što sam rekao, nije pravi trenutak i nije spreman za 12 rundi, bez obzira što je on spreman u glavi i srcu, odlučili smo da odbijemo ponudu.

Bilo bi nam jako krivo da Damir izgubi radi nespremnosti, a, naravno, i njemu, iako sada toga nije svjestan. Damir će ovdje sada više boraviti i spremati se, jer veliki problem za Damira je Mostar- stalno telefoni, obitelj, prijatelji…Ovdje ima bolje uvjete i najvažnije je što je ovdje fokusiran samo na boks. Ja sam ubijeđen da će prilika opet doći i tad ćemo biti spremni i idemo da sve uzmemo”, napisao je na svom profilu na Facebooku Ivan Dijaković, koji zajedno sa bratom Tomislavom vodi UFD Gym u Dusseldorfu, čiji član je i fenomenalni MMA borac Roberto Soldić, piše Klix.

Ovu informaciju na svom profilu je potvrdio i Damir Beljo.

“Ništa. Moj tim je odlučio. Možda nekad treba slušati glavu, a ne srce… Hvala vam na ogromnoj podršci i vidimo se na meču u Kastel Kambelovcu”, poručio je Beljo.