Published On: Pon, ruj 2nd, 2013

DAMASK: SAD igraju na kartu Al-Kaide

Al-Kaida i njeni ogranci bi imali korist od američke vojne akcije protiv Sirije, poručio je službeni Damask.

Zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova Fajzal Mekdad rekao je za BBC da su oružane grupe, koje podržava SAD, upotrijebile kemijsko oružje, a ne sirijska vojska.

Sjedinjene Države su ranije priopćile da imaju dokaze da je Damask upotrijebio otrovni plin sarin u prošlotjednom smrtonosnom napadu.

Predsjednik Barack Obama obećao je da će poduzeti kaznene mjere, ali želi da Kongres prvo glasa.

Američki parlamentarni zastupnici trebaju se sastati narednog tjedna, a dužnosnici Bijele kuće kazali su da će podržati predsjednika.

Kampanje da se američki narod i političari uvjere da je vojna intervencija ispravan način reagiranja su već počele u Sjedinjenim Državama.

BBC-ev dopisnik iz SAD-a izvijestio je da ako Kongres ne podrži Obamu, to će biti katastrofalno za njega i njegova odluka pozivanja na glasanje doimat će se “blesavom”.

Informacije koje su prezentirale Sjedinjene Američke Države i njihove saveznice “apsolutno nisu vjerile” Rusiju u to da je režim sirijskog predsjednika Bašara el-Asada upotrijebio kemijsko oružje u predgrađu Damaska, izjavio je u ponedjeljak šef ruske diplomacije Sergej Lavrov.

“Pokazali su nam nekoliko snimaka na kojim nema ničeg konkretnog, ni zemljopisnih karti, ni imena. Ono što su nam pokazali nedavno naši američki partneri, kao i Britanci i Francuzi, apsolutno nas nije uvjerilo”, kazao je Lavrov u govoru pred prestižnim institutom za međunarodne odnose u Moskvi.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare