Published On: Sri, lip. 13th, 2018

Dalmatinca na bikijadi napao vlastiti bik, probio mu pluća, noge i bubreg

Muškarca iz Prugova, mjesta blizu Klisa u splitskom zaleđu, na bikijadi u BiH napao je vlastiti bik, piše Dalmacija danas. Napad bika dogodio se u utorak.

Svjedok kaže da se radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio.

Vlasnik ga je odveo u susjednu nam državu, no iz još nepoznatih razloga, bik je nasrnuo na svog vlasnika. Navodno je imao i prigodno zašiljene rogove pa je svom vlasniku probo noge, bubreg, a navodno su mu oštećena i pluća.

Muškarac je hitno prebačen u mostarsku bolnicu, gdje mu je odstranjen bubreg, a sada se oporavlja na intenzivnom odjelu. Cijela njegova obitelj je u potpunom šoku. Nepredviđena događanja na bikijadama i sličnim manifestacijama nisu rijetkost. Primjerice, ove godine na bikijadi u Radošiću bik Medo je prošao ogradu, a pred njim je bježala žena s kolicima. Nije bilo ozlijeđenih, ali to se može pripisati sreći.

Bikijade su zabava u pasivnim dijelovima Dalmacije, BiH i Srbije. Radi se o tome da se bikove natjera na borbu na različite načine, a na što s vremena na vrijeme upozoravaju društva za zaštitu životinja. Što je najgore, radi se o mjestima koja su potpuno neopremljena, a zaštita od teških bikova najčešće su obične palete ili grede koje navijače dijele od bikova koji se bore. Stoga je zapravo nevjerojatno da ovakvi slučajevi nisu puno češći./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer