Published On: Sub, tra. 14th, 2018

“DALMATINAC SAM” NA MARAKANI Zvezda Grdovićevom pjesmom provocirala Grobare

NI 157. “večiti derbi” nije mogao proći bez nereda. Delije i Grobari tukli su se ispred Marakane prije derbija, a pred kraj utakmice su i prekinuli susret kad su Zvezdini navijači pokušali napasti Partizanove.

No, Crvena Zvezda je provokacije dignula na novi nivo. Naime, u poluvremenu utakmice sa službenog razglasa puštena je pjesma Mladena Grdovića “Dalmatinac sam”, kojom je Zvezda željela podsjediti na šestoricu Splićana koji su u prosincu sudjelovali u tučnjavi među Grobarima na derbiju na stadionu JNA.

Grobari su na današnjem derbiju po prvi put u povijesti bili odijeljeni u tri različite skupine koje mjesecima ratuju na beogradskim ulicama. Skupine su bile odvojene policijom i redarima, a tijekom utakmice su jedni druge provocirali.

Utakmica je završila pobjedom Zvezde 2:1 koja je sad Partizanu pobjegla na devet bodova.

Ovaj derbi nisu obilježili samo pogodci već i niz incidenata koji su se dogodili prije samog susreta, a zatim na samoj utakmici, kako na terenu tako i na tribinama. Zvezda je ovom pobjedom šest kola prije kraja otišla na velikih +9 u odnosu na rivala što drugim riječima znači da već mogu početi slaviti naslov prvaka.

 

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer