Published On: Ned, srp. 8th, 2018

DALIĆ IZAŠAO PRED NOVINARE Engleski novinari izazvali malu pomutnju, a izbornik poručio: ‘Ne bojimo se Engleske’

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Moskvu dan nakon pobjede Hrvatske protiv Rusije i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva.

Novinarima se na presici obratio izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

“Engleska je dobra reprezentacija s puno mladih igrača. Lako su dobili sve s dobrom igrom. Bit će težak protivnik i imamo respekt prema njima. Koliko god da imamo respekt prema njima, tako imamo i prema sebi, ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske”, rekao je Dalić na početku presice najavivši tako Englesku.

Engleski novinar u jednom se trenutku pobunio zašto Dalić na pitanja odgovara na hrvatskom, ne na engleskom jeziku. Glasnogovornik mu je odgovorio da je to iz poštovanja prema hrvatskim medijima, da Dalić jako dobro govori engleski, bolje od njega, ali da se na presici Vatrenih odgovara na hrvatskom jeziku.

O stanju unutar momčadi, tome koliko su se igrači potrošili.

“Potrošili smo se jako puno. Izgubili opuno energije u te dvije zadnje utakmice. Polufinale za tri dana, to je problem, ali napravit će mo se sve za rekuperaciju. Imam povjerenje u igrače koji će biti na raspolaganju. Neće nam biti lako. Trud koji smo uložili  ove dvije utakmice će biti poblem jer nije lako osoposobiti ekipu nakon toga. Ali naći ćemo energiju za polufinale”, objasnio je izbornik.

Koji igrači imaju probema? Kako je doći u Moskvu?

“Problema imaju svi, neki nisu spavali, neki se nisu dovoljno odmorili od utakmica i putovanja. Ali mi stalno pronalazimo novu snagu i energiju. Došli smo teškim putem do Moskve uz puno truda, punm muke, ali mi smo to zaslužili. Imamo takve igrače i takvu reprezentaciju. Veliki frajeri su otišili doma, ostali su radnici, oni koju su dali sve od sebe. Zašto je čudno da smo u Moskvi, među četiri najbolja? Hodamo po Rusiji, bilo je vrijeme da dođemo u Moskvu”, odgovorio je izbornik.

Uslijedilo je pitanje o Domagoju Vidi i potezu zbog koje mu je prijetila kazna. Glasnogovornik je objasnio da Dalić na to neće odgovarati i da sve o toj temi HNS ima na svojoj web-stranici.

O putu Engleske do polufinala.

“Nisam mislio da su oni lako došli do toga, imali su težak put kao i mi, ali kad sam gledao utakmicu, izgledalo je lako protiv Švedske jer su igrali dobro

Imaju mladu momčad, imaju Sterlinga koji je strašno brz. Nema ovdje ništa lagano, doći u polufinale nije lagano, svi zaslužujemo biti ovdje, zato i njih i nas čeka težak posao u polufinalu. Možda nas niste očekivali u polufinalu, ali smo dobili šansu govoriti na našem jeziku i predstavljamo našu državu. Respektiramo sve, ali Hrvatsku iznad svega”.

O sjajnoj formi Ivana Rakitića.

“Kako Ivan igra sada, ovo su možda njegove najbolje igre za reprezentaciju. Imao je sjajnu sezonu za Barcelonu, a sad je nastavio za reprezentaciju. On i Luka su možda najbolji svjetski tandem veznjaka i oni to pokazuju na SP-u. Dokazuju to i izvođenjem jedanaestercima, dokazuju svoju stabilnost. Rakitić igra možda i najbolji nogomet u karijeri”.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer