Published On: Pet, ruj 14th, 2018

Dalaj Lama: Europa pripada Europljanima, izbjeglice se trebaju vratiti kući

“EUROPA pripada Europljanima“, rekao je ove srijede u Švedskoj tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama, a izbjeglicama je poručio kako bi se trebale vratiti u svoje države kako bi ih ponovo izgradile, piše Business Times.

Tibetanski vođa, kojeg štuju milijuni budista diljem svijeta, izjavio je ovu tvrdnju, koja je šokirala svjetsku javnost, na konferenciji održanoj u švedskom gradu Malmöu, utočištu mnogih izbjeglica, tri dana nakon parlamentarnih izbora u ovoj zemlji.

I sam izbjeglica, Dalaj Lama poručio Europi da jasno kaže izbjeglicama kako trebaju razvijati svoje države

Dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine izjavio je još kako je Europa “moralno odgovorna“ za pomoć “izbjeglicama koje se uistinu suočavaju s opasnošću po život“.

“Primite ih, pomozite im, obrazujte ih… no u konačnici oni bi morali razvijati svoje države“, rekao je osamdesettrogodišnji Tibetanac koji je i samu izbjeglištvu od 1959. godine, kad je pobjegao u Indiju bojeći se za svoj život nakon kineskog gušenja ustanka u njegovoj domovini.

“Mislim da Europa pripada Europljanima“, izjavio je dodajući kako bi morali jasno kazati izbjeglicama “da bi oni u konačnici trebali ponovo graditi države iz kojih dolaze“.

Dalaj Lama u Švedsku je došao u okviru svoje posjete Europi, a tijekom tjedna posjetit će još Nizozemsku, Njemačku i Švicarsku, piše Tibetan Journal.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare