Published On: Sub, srp 30th, 2016

ŠTA SE GOVORILO U SANDŽAKU: Dačić tvrdi kako raspolaže podacima da bošnjački dužnosnici iz BiH žele destabilizaciju i sukobe

Šef srpske diplomacije Ivica Dačić izjavio je da izjave Bakira Izetbegovića gdje poredi Banjaluku i Novi Pazar, pokazuju da je politika bošnjačkih dužnosnika iz BiH usmjerena na destabilizaciju regije i izazivanje sukoba sa Srbijom i srpskim narodom.

Kako je priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, Dačić je naglasio da je Republika Srpska međunarodno zajamčeni entitet, ravnopravan s drugim entitetom i da je srpski narod u Bosni i Hercegovini međunarodno priznat kao ravnopravan i konstitutivni, zajedno s druga dva.

“Specijalni odnosi Srbije i Republike Srpske su zajamčeni Daytonskim sporazumom. Zato je svaka usporedba s Novim Pazarom u stvari poziv na promjenu ustavnog uređenja Srbije i grubo mješanje u naše unutarnje poslove”, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije, prenosi Srna.

“Srbija to ne dozvoljava nikome, pa neće ni Izetbegoviću“, naglasio je Dačić.

Srpsku vladu formira Vučić, a ne netko sa strane

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Vladu Srbije ne formira niko sa strane, već premijer i mandatar Aleksandar Vučić. Dačić je u priopćenju naveo da izjava lidera Demokratske stranke /DS/ Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog miješanja u formiranje Vlade Srbije predstavlja nevjerojatno licemjerje.

On je istaknuo da Vladu Srbije formira Vučić, zato što su o tome glasovli građani Srbije koji su svakoga najbolje ocijenili, pa i Pajtića, koji je jedva prešao cenzus.

“A naš put se zna – ulazak u EU, prijateljstvo s Rusijom i Kinom, partnerstvo s utjecajnim zemljama u svijetu, kao što su SAD i Njemačka, a, prije svega, naš cilj je jaka, poštovana i razvijena Srbija”, dodao je Dačić./HMS/