Published On: Pet, sij 7th, 2022

DAČIĆ: Tornjeve u New Yorku nisu rušili Srbi već mudžahedini iz BiH

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da američke sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku predstavljaju potpuno iskrivljenu sliku da Republika Srpska, odnosno Dodik, predstavlja glavnu smetnju za opstanak BiH.

Dačić je rekao za TV Pink da se zaboravlja da BiH postoji samo ako su njeni narodi i entiteti ravnopravni, te ukazao da se potezi protiv Srba provode na najveće srpske vjerske blagdane, kao što su Vidovdan, Vaskrs, Božić.

“Svi oni vole nešto uraditi na naše blagdane, pa su tako na Vidovdan uvijek bile neprijatnosti i nesreća za naš narod, na Vaskrs je bilo bombardiranje, i NATO je bombardirao na Vaskrs, saveznici su na Božić bombardirali. Tako i sada imate tu situaciju da ove posljednje odluke nekako dolaze na te najveće naše blagdane” rekao je Dačić.

Komentirajući izjavu američkog predstavnika Gabriela Escobara da SAD neće oklijevati uvesti sankcije bilo kome i da su Dodiku sankcije uvedene zbog takozvane korupcije i ugrožavanja suvereniteta i integriteta BiH i sigurnosti, Dačić je rekao da je Dodik član Predsjedništva BiH i da ne zna kako član Predsjedništva može ugrožavati suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

“Oni su s Dodikom imali urednu komunikaciju, tako da ne razumijem što je Dodik sada promijenio. Ako je riječ o nekim mjerama ili aktivnostima koje su provedene, one nisu bile agresivnog karaktera, znači nisu ugrožavale opstanak BiH, nego su bile usmjerene ka opstanku Republike Srpske, odnosno ka njenim nadležnostima” rekao je Dačić.

Dačić je istaknuo da ide u Banjaluku na obilježavanje, 9. siječnja, Dana Republike Srpske, i da misli da će ići i drugi dužnosnici Srbije.

Govoreći o danu RS Dačić je naglasio da, kako god govorili o tome, formiranje Republike Srpske je povijesna činjenica i ima povijesni značaj za srpski narod.

“To je prvi put u povijesti da je formiran jedan srpski entitet. Za to je prije svega zaslužan srpski narod koji živi u Republici Srpskoj. Mislim da je zadatak svih nas da pomognemo da naše veze budu što jače i bolje” rekao je Dačić.

On je naglasio da Srbiji uopće nije interes da se ruši BiH, ali da ona treba biti u skladu s Daytonskim sporazumom, što znači da se jamči ravnopravnost naroda i entiteta.

“Svako onaj tko želi da drugačije bude konstituirana BiH, u stvari radi protiv te BiH” rekao je Dačić.

Kada je riječ o nekim drugim faktorima u regiji, Dačić je dodao da nije primijetio da takav odnos (međunarodne zajednice postoji prema Hrvatskoj, koja umnogome dijeli stavove Dodika, kada je riječ o položaju hrvatskog naroda u BiH).

Na ocjenu Escobara da identitetska politika koči napredak i da treba stvoriti novo društvo u kojem identitetske i religiozne podjele uopće ne postoje, Dačić je rekao da to sve što je Escobar pričao može postojati u bajci.

On je podsjetio da kod mnogih saveznika Amerike postoji identitetska politika, kao na primjer u Saudijskoj Arabiji, pa i u zemljama s diktaturama, koje SAD podržava.

“”Oni se sjete principa građanskog društva samo kada treba nekog nadglasati” rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, nije on pisao Daytonski sporazum, nego Amerikanci. On kaže da uskoro dolazi Christopher Hill, kao novi američki veleposlanik u Beogradu, koji je u tome sudjelovao, pa neka on objasni i kaže što je u svemu tome sporno što se tiče identitetske politike.

“Uostalom na osnovu identitetske politike razbila se Јugoslavija po nacionalnim osnovama. Mnogo su se lijepo sjetili. Oni moraju shvatiti da stvar mora biti praktična, održiva i ostvariva, sve ostalo spada u klasično propagandno uvođenje politike” rekao je Dačić.

On je naveo da nisu Srbi sudjelovali u rušenju tornjeva u New Yorku, nego američki favoriti mudžahedini iz BiH, koje su pomagali svih ovih godina./HMS/

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Muslimani ili tz bošnjaci zakuvali ste g..o.v..n..a.. sad ih poližite.
U slast vam bilo..

Beg
Beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Evo ih ti jedes vec genozidni.
Ali to ti je tek predjelo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Beg
1 godina prije

Nemam šta pojesti vi ste već sve pojeli već odavno .
Sad se trenutno gušite u njima

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

😂😂😂👍

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Jaro’ malo pretjeruješ

Bosanac i Hercegovac/Ostali🇧🇦
Bosanac i Hercegovac/Ostali🇧🇦
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Da Bosanci jedu g.o.o.v.n.a. Vas odavno ne bi bilo.

Ruga
Ruga
1 godina prije

Sve 100% točno.

Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

imali obuku kod glavne Stjuardese nemože faliti ,ekber

Sve Bliza Nam je Unitarna BiH
Sve Bliza Nam je Unitarna BiH
1 godina prije

Jedna lepa pesma otpevana od srbendi bre pa neka je dacic nauci pa moze da je otpeva americkom ambasadoru

https://www.youtube.com/watch?v=GkZTe6T2358

HrvojeHrvatinićHrle
HrvojeHrvatinićHrle
1 godina prije

Ovakvu izjavu neće te nikada od tzv.hrvatskih političara….njanjave podguzne muhetine!

HrvojeHrvatinićHrle
HrvojeHrvatinićHrle
Šta ti kažeš na ovo?  HrvojeHrvatinićHrle
1 godina prije

Nikada čuti