Published On: Čet, lip 13th, 2019

DAČIĆ PANIČNO UPOZORAVA SRBE NA KOSOVU: „Albanci spremaju nešto užasno, pripremite se…“

“Ozbiljna obaveštajna saznanja govore da albanski teroristi planiraju frontalni napad na Srbe na severu Kosova“, upozorava panično Dačić.

„Vlasti u Prištini pripremaju niz bombaških napada na sjever Kosova“! Ovo alarmantno upozorenje iznio je u Vijeću sigurnosti UN-a šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić, koji je zapadne sile upozorio na mogućnost eskalacije sukoba u bivšoj srbijanskoj pokrajini.

“Ozbiljna obaveštajna saznanja govore da albanski teroristi planiraju frontalni napad na Srbe na severu Kosova“, upozorava panično Dačić.

Prema riječima ministra vanjskih poslova Srbije, sljedeća akcija Albanaca biće pokušaj nasilnog upada i osvajanja rudnika Trepča.

– Postoje obaveštajna saznanja da prištinska strana namerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na severu Kosova. Jedna od tih akcija bila je ova navodno policijska, u kojoj je upotrebljeno više od 70 borbenih vozila i tokom koje je primenjena sila prema Srbima, ali i prema službeniku Unmika iz Rusije… Sledeći cilj jeste napad na Trepču odnosno osvajanje Trepče. Oni planiraju i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom severa Kosova i Metohije. Postoje takva, veoma ozbiljna saznanja i mi smo to podelili za zapadnim partnerima. Oni sve to znaju i nadam se da će obuzdati neke ljude u Prištini… – naveo je Dačić u intervjuu za Glas Amerike (VOA) neposredno nakon završetka sjednice VS-a UN-a.