Published On: Wed, Dec 25th, 2013

Dačić: Bolje da se pjeva, nego da se puca

BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je sinoć da je pjevao visokoj predstavnici EU Catherine Ashton i dodao da će učiniti sve za Srbiju, jer je “bolje da se pjeva, nego puca”.

“Netko će reći – pjevali ste Catherine Ashton ‘Oprosti mi Katrin’. Jesam i uradiću sve što mogu za Srbiju, bolje da pjevamo nego da pucamo”, priznao je Dačić gostujući na RTS-u.

Na opasku da ga mnogi analitičari doživljavaju kao najvještijeg i najiskusnijeg političara ove generacije, koji je “preigrao Slobodana Miloševića, Draga Đilasa, Borisa Tadića i Aleksandra Vučića”, Dačić je odgovorio: “Ma, nisam Vučića. Vučića su me natjerali da prevarim i zato sam mu zahvalan što dobro surađujemo, iako je to bilo doista teško u to vrijeme. Ja sam tada morao da biram između interesa da se formira vlada na republičkom nivou i naloga da Đilas mora biti gradonačelnik, da bi mi poslije četiri godine ta ista DS rekla – pogriješili smo što smo te tjerali, a ja se na krv i nož posvađao s Vučićem. ”

Zbog toga, poručio je premijer, nitko ne treba da ga uči politici, jer nema nikakve ambicije bilo koga prevariti, a sebe smatra narodskim čovjekom i ne stidi se učiniti sve što će biti u interesu zemlje.

Na molbu da sebe opisati, Dačić je rekao da ni njemu ponekad nije jasno kako sve izdržava, ni zašto.

“Najviše me je zaboljelo kada mi je kćerka prije dva tjedna rekla – tata da li bi mogao nekada da dođeš po mene kada izađem iz škole”, rekao je Dačić.

 

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Dacic-Bolje-da-se-peva-nego-da-se-puca-223805.html&usg=ALkJrhjJp5dOvguvU7J3NvCzdQmObHPjRg#sthash.1HbGCSA5.dpuf