Published On: Sri, tra 20th, 2022

DA TEŠKO JE POGOTOVO KAD GODINAMA TOM ŠUTIŠ: “Teško je mijenjati stavove međunarodne zajednice o BiH formirane po sarajevskom narativu”

Teško je promijeniti stav međunarodne zajednice o Bosni i Hercegovini koji je formiran po “sarajevskom narativu“, pogotovo jer na tome nisu radile prethodne vlade, kazao je u Hrvatskom saboru premijer Andrej Plenković.

Plenković je saborskim zastupnicima predstavio izvješće o sastancima Europskog vijeća, a posebno se osvrnuo na rasprave o Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako je uspjeh što je u tekst Strateškog kompasa na inzistiranje Hrvatske uvrštena rečenica o poštivanju konstitutivnih naroda u BiH.

“O ovoj temi su mogli razgovarati i oni koji su vodili vanjsku politiku prije nas, ali nikada nisu na ovakav način“, kazao je Plenković.

Zastupnici Mosta kritizirali su Plenkovića da nije učinio dovoljno kako bi došlo do izmjene izbornog zakona u BiH koji omogućava preglasavanje malobrojnijih Hrvata u FBiH.

Tako je Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić istaknula da unošenje konstitutivnih naroda u tekst Strateškom kompasa nije uspjeh jer se radi o činjenici koja je dio Ustava BiH pa se “ne možemo diviti onome tko kaže da sunce sja ili da je voda mokra“.

Poručila je i da vlada nije htjela “riskirati“ svoje europske pozicije kako bi osigurala jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, što je i sigurnosno pitanje za Hrvatsku.

“Ravnopravnost konstitutivnih naroda kao referenca nije postojala. Vama to možda djeluje notorno, jednostavno, kao prepisivanje Ustava, ali nije“, kazao je Plenković, istaknuvši da su se tome izrijekom usprotivile Njemačka, Nizozemska, Luksemburg i Češka.

Ta činjenica, smatra Plenković, “govori o nataloženom stavu u međunarodnoj zajednici koji se prije svega generirao političkim narativom Sarajeva“.

“Hrvata u političkom smislu u Sarajevu nema već skoro dva desetljeća i ta činjenica je dijelom i razlog što svi međunarodni predstavnici koji dolje provedu neko vrijeme u konačnici usvoje taj narativ“, kazao je Plenković.

Po njegovim riječima već “godinama“ postoji nerazumijevanje načina na koji je BiH ustrojena.

“Mijenjati to nakon toliko godina je izrazito teško“, istaknuo je Plenković dodavši da je njegova vlada u posljednje dvije godine učinila više nego sve vlade do sada zajedno.

No što je to uradila Hrvatska sve ove godine kad je u pitanju majorizacija Hrvata u BIH? Čime su to upozorili Češku? Tako što su ispijali butelje s Komšićevom ambasadoricom? Koji je to radikalni SDA-ovac , DF-ovac i GS-ovac zaustavljen na RH granici? Zašto nisu uveli vizni režim za građane FBIH pogotovo za kantone koji biraju Komšića? Zašto bi EU shvaćala RH ozbiljno kada su nakon trećeg Komšićevog nametanja istog primili na HRT. I ne samo njega nego i novinara koji je prijetio Kolindi silovanjem? Deklarativna HDZ podrška ravnopravnosti je demagogija od koje nema koristi. Imali su priliku s riječi prijeći na djela. A djela nemaju. Jedino djelo što se tiče kontrole na granici jeste prestres bivših pripadnika HVO-a nose li ili ne rodbini u RH pršut. Hrvatska nije hrvatska država. Nikada nije niti bila. Radi se o jednoj od mnogih austrijskih kolonijica. Koje se u šali zovu državama. Uostalom što reći o naciji koja je htjela ubiti kralja koji joj je dao državnost 1918. godine.

guest
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Merhaba pa za kamenice
Merhaba pa za kamenice
1 mjesec prije

Postoji li kakav melem za hrvatske rane kuku kuku

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Merhaba pa za kamenice
1 mjesec prije
Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Komšićevi i Bakirovi govori o gradžanskoj BiH??

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Plenković: Teško je mijenjati stavove o BiH formirane po sarajevskom narativu
> Plenković: Teško je odbiti islammističkog zlločinca džihaadi-džafera kad se po sarajevskom narativu kraj mene nacrta na čelu kolone u vukovaru.
> Plenković: Teško je mijenjati stavove HDZ-ove MARIJE PEJČINOVIĆ o BiH formirane po sarajevskom narativu, koja kao elitna smrradezzeovka s kojom sam se dičio, djeluje u korist iSSlamista.
> Plenković: Pa ne očekujete valjda od mene i Chovicha da žrtvujemo svoje pogodnodsti radi vas tamo, monete za podkusurivanje?!?!

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

To što je Džaferović “uskrsnuo” sa Anemičnim u Povorci sjećanja a da veze s Vukovarom ili obranom RH nema jasna je indicija čiji je čovjek Anemičar i tko su mu partneri u BiH.
Dakle, sin udbaša i vojne lekarke odlučio je prodati BH Hrvate za svoje karijerno napredovanje u Briselu, što je veleizdajnički čin u rangu Sanaderove prodaje nacionalne naftne kompanije Mađarima za pinku od 10 mil eura..
Sanader INA-u, Plenkvitis BH Hrvate (Federaciju)!
Prodaja obaju projekata “ispod tezge” prijetnja su zatorom BH Hrvatima i ugroza nacionalne sigurnosti RH, mira i stabilnosti u regiji sa dalekosežnim posljedicama.

Last edited 1 mjesec prije by Spirit
legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Uzepeovci,ne brinite. Medjunarodna zajednica ce vidjeti nepravdu koja se nanosi uzepe politici,promijenit ce kurs i dozvolice vam formiranje takozvane hb i konc logora.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije
Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Htio ti to ili ne, BiH je ustrojena na principu konstitutivnosti njena 3 naroda! Federacijski ustroj kroz županije obdržava i garantira SAMOSTOJNOST Hrvata BiH. Potrebno je samo razvezati odnose sa bošnjačkim većinskim kantonima a uvezati se još tješnje sa hrvatskim većinskim županijama i, voila, imamo TREĆI tj. Hreceg-Bosnu!

HŽV
HŽV
1 mjesec prije

Hrvata u Sarajevu u politickom smislu nema vec dva desetljeca. LAZ , Hrvata ima ali ne rade za Hrvatski narod nego za sebe. I jos nesto uredniku/piscu/novinaru portala su uvijek krivi drugi komsoglavi, dzafa, bake, baba Vanga , e pa urednice oni su samo posljedica uzrok je tvoj sponzor Dragan plemeniti Čovinjo.

Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
1 mjesec prije

Nije teško. Ni najmanje. Samo pokažeš Washingtonski i Daytonski sporazum. Sve piše unutra. Ako Andrej nema kopije rado ću mu ih poslati. Nije nikakav problem.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ovo sam vam pisao dok ste se vi naivno nadali:

a sad slijedi plenkijev sluganski kinžal ubod hrvatima s leda i preporuka da IZAÐU NA IZBORE!! ipak “dupe za štipanje” mora dalje napredovati u karijeri, a SVI hrvateki su mu samo kolateralna šteta na njegovoj karijeristickoj stazi. rješenja? OTKANTATI IZBORE, AMERE i sve moguce varijante PLENKIJEVACA!!! NE IZLAZITI NA IZBORE I TO DOGOVORITI SA SRBIMA, IDEMO RAZVALITI lažnu državu i smrdljive, lažne prijatelje!!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

halo, ovdje pomocnik, pomocnika podsekretara u buzinu, odmah mi dajte plenkovica! …… halo plenkovicu, sad je vrijeme da se sedativno ukljucite i sprijecite razmišljanje kod hrvata u bih. odlicno ste to do sada obavljali kad je trebalo naturiti rodnu ideologiju, smiriti hrvate nakon haške presude itd., itd. recite im da je to sve za njihovo dobro i da ništa ne brinu, proglasite sve vašom osobnom kao i njihovom pobjedom! ma, prihvatiti ce, prihvatiti, pa znate da ljudima glava ne služi za razmišljanje, nego samo za slušanje medija i svojih voda, hahaha. da, odmah kretnite sa tom kampanjom i u nju ukljucite i covica, hns, vaše medije, sve sendvicare i internet botove. moramo preventivno sanirati stanje i ubijediti the ordinary people da je sve o.k. vjerujem da cete vi to kvalitetno odraditi, ide to vama dobro. sad ce vam pomocnika mog pomocnika poslati detaljniji hodogram aktivnosti sa shemom djelovanja. cheers, see you!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ameri nigdje i nikad nisu RJEŠAVALI KRIZE, nego su ih UVIJEK SAMO STVARALI i KONTROLIRALI KAOS KOJI SU STVORILII!! tzv. bosna je samo jedna u njihovom bezbrojnom nizu,,,, SRBI I HRVATI, SAMO SKUPA, BOJKOT PROTIV bakira koji radi na americki daljinski!!!!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Mir DJIKANE pregledaj traktor

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Razvili smo vas, skoro pa u posljednji čas, ali je najvažnije da ste rastureni! Zažalit ćete jer će vas skupo doći vaši marifetluci svih ovih godina. NEĆE BiH nikad biti neo-osmanlijska prćija.
Ili BiH CIJELA iz 3 DIJELA, znači ZAVNOBiH i DAYTON, ili NIŠTA!

Last edited 1 mjesec prije by Spirit
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

tumačenje zlotvoorove agende:

  • “Sad će se još pojaviti i vi i vjerojatno i on i vaši frendovi dolje, male strančice koje imaju tri vijećnika, i onda ćete Hrvate u BiH iz položaja majorizirane žrtve dovesti u položaj krivca za blokiranje institucija. To je agenda.”

PRDDENKOVIĆ JE OVDJE REKAO DA HRVATI tzv: bih MORAJU IZAĆI NA ISLAMISTIČKO-AMERIČKE IZBORE I SEBE SAMI OBJESITI O DRVO, TO JE NJEGOV ZAHTJEV! hahahah čuuuuuuuuj on zahtjeva,čedo mamino anemično, PA KO TE OVDE BIRO, RUKA MU USAHLA?!?
ON POD “NORMALNO” PRIHVAĆA DA HRVATI BUDU “majoriziranežrtve”, UMJESTO DA ISPUNI SVOJU OBVEZU I UKINE TAKAV POLOŽAJ HRVATA! ON JE ZABRINUT DA MU NEKI TAMO “NEPOSLUŠNI HRVATI” NE BI “blokirali institucije!”. KOJE BA INSTITUCIJE, KAD ONE NISU LEGALNE, “LEGALISTO-GLIISTO”?!

“Ja sam je razotkrio, jasno je vidio, pojasnio je našim partnerima i to znaju svi u međunarodnoj zajednici i sve hrvatske stranke u okviru HNS-a.”

DAKLE, ON JE SVOJOJ EU-MASONERIJI OTRAČAO DA SU MAJORIZIRANI HRVATI ‘POTENCIJALNO JOGUNASTI’ I DA BI SE, NEDAJVRAŽE, ČAK MOGLI BITI I NEPOSLUŠNI, gluho bilo! ON SE KOD SVOJIH EU-GAZDA ZALOŽIO DA SE IZVRŠI POLITIČKI SUICID HRVATA U tzv:bih! on će tu biti eumasonski anestetičar MASONSKE operacije! HRVATI MU, BAŠ KAO I ONI U SAMOJ HRVATSKOJ, ISKLJUČIVO SLUŽE KAO MONETA ZA KARIJERISTIČKO PODKUSURIVANJE I DODVORAVANJE NJEGOVIM MASONSKIM GOSPODARIMA.  ZATO ON NIJE “MOGAO OBJASNITI” POLOŽAJ I USTAVNO VAŽEĆA PRAVA HRVATA, KAO DA SU TI EUROKRATI TOTALNI DEEBILI KOJI NIKAD NISU ČULI DA NEGDJE POSTOJI NEKAKAV USTAV I DA SE VAŽEĆI USTAV MORA POŠTOVATI!

  • “Moj utjecaj je velik, a njegov utjecaj je nikakav, nego štetočinski”, odgovorio je Plenković.

NJEGOV EGO JE PREVELIKI, A UTJECAJ SE MJERI PO REZULTATIMA UTJECAJA, DAKLE, ONI SU RAVNI NULI!
AKO JE PAK NJEGOV UTJECAJ “VELIKI”, makar ko i njegova gloovuša, ONDA TO ZNAČI DA ON NIJE HTIO DA GA ISKORISTI U KORIST HRVATA IZ tzv: bih.
KOLIKI JE UTJECAJ MAHALAŠA BOOKIRA VAN DŽIHHAD-KALIFFATA, U EU?
PO NEUSPJELOM “POSLU” UŠTINUTOG ISPADE DA JE BAKIR BACIO NA PLEĆA TAKO UTJECAJNOG I UŠTINUTOG EUROKKRATSKOG KOLOSA! HAMAN SE BAKE DOBRO NAHALISO PITE I BUREGĐIKA, PA RAZVAČIO UŠTINUTOG.
PLENKY-UŠTINUTI JE DO SADANAJGORA ŠTETOČINA I NESREĆA CIJELOG HRVATSKOG NARODA KOJA IH VODI U PROPAST!!

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog rvatinu i od trećeg ali ne prsta od Dode i domalog od BAKETA

Istina i samo istina
Istina i samo istina
1 mjesec prije

Prilično realan političar! U odnosu na onog ”sapundžiju” i prikrivenog .š.o.v.i.n.ist.u i putkovog slugu, u pravom smislu evropejac.

Spirit
Spirit
Šta ti kažeš na ovo?  Istina i samo istina
1 mjesec prije

Za razliku od korumpiranog anemičara kojem je 20 ministara završilo u zatvoru, Zoran-“safunđija” je humanitarac i želi da BiH opstane.
S pravom vas je oprao o prifljao jer kršite i rušite Dayton. Ako tako nastavite BiH će nestati.
Bit će to vaših ruku (ne)djelo!

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Na kraju balade će sve biti kako mi kršćani želimo, niko ne želi muslimansko terorističku tvorevinu, čak ste i vi muslimani svjesni toga.. 😁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Dabogda

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

pravo i posteno

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Samo reci medjede sta si ti zajefno sa onim Stiglicem Radmanom i Pejcinovic uradio osim sto si ko papagaj ponavljao kako Hrvatska sa BiH ima najduzu granicu kako se preko vas ide u EU,sve je vas momsa na Urac nabio,ner ste obcni lazobi i lopovi,sta si se ti bavio kad cigle za 2.vod.nisi stavio na Banovinu a 10 ministsra ti optuzeno za 2.god.,sramota.

šimeđodan
šimeđodan
1 mjesec prije

Ovo je konačno razotkrivanje hadezeove i plenkijeve politike, to se dalo naslutit odavno..