Published On: Ned, sij 11th, 2015

DA SE NE ZABORAVI: Pravilo od 5 biračkih mjesta u BIH uvela je Sanaderova, HDZ Vlada

Mnoštvo naših ljudi danas ogorčeno je čekalo i čeka da ispuni svoje građansko pravo, kao državljani RH koji glasuju van njenih granica. Pri tome se prosula kuka i motika po bjelosvjetskim urotama i o tome kako je pravilo o 5 glasačkih mjesta izmišljeno samo zato da se ne može glasovati za Kolindu.

Podsjećamo , pravilo od 5 glasačkih mjesta uvela je HDZ-ova vlada u svom zadnjem mandatu kad je vladala. Ista vlada pristala je i na pravilo da se iseljenici u Saboru predstavljaju sa 3 mandata. Tako danas manjine u Saboru imaju 8 zastupnika dok 4 milijuna Hrvata u iseljeništvu predstavljaju trojica. Za koje se često ne zna jesu li živi ili mrtvi. Uglavnom su mrtvi. I opet su HDZ-ovi.

Ponavljamo ovaj podatak čisto da utvrdimo povijest. Izgleda da smo eksperti za drugi svjetski rat, partizane i ustaše, dok nam malo škripi s modernom i postmodernom…

Inače zrele političke nacije, koje zrelo artikuliraju svoje političke ciljeve i bore se za njih nisu nacije koje možeš utovariti u autobuse. Jer je taj čin ponižavajući.
Veliki dio Hrvata u BIH, onaj najveći danas je ignorirao ove izbore koji su  diskriminatorski prema nama i na tome im treba čestitati. Emancipacija Hrvata u BIH kao suverene političke nacije čiji je politički put nezavisan o povremenim političkim ciljevima Zagreba  odavno je započet i ireverzibilan  proces, te nikakvi autobusi Vase Tomekova ne mogu taj proces zaustaviti.

Glasovi Hrvata u BIH teško da mogu promijeniti izborni rezultat u samoj Hrvatskoj u kojoj je izišlo čak 1.7 milijun glasača,  puno je bitnije zadržati pozitivan sentiment javnosti u RH prema hrvatskom pitanju u BIH nego dopustiti antihrvatskim medijima u RH da preko loših priča o glasovanju Hrvata u BIH stvaraju novu antihercegovačku i antibosansku histeriju.

poskok.info