Published On: Sub, ruj 14th, 2013

Da li je i ovo igrokaz: Znaj da će biti Bosne samo onoliko koliko bude bilo Bošnjaka

Osvanuo je još jedan video uradak na temu “Bitno je biti Bošnjak”, koji je objavljen na YouTube kanalu, doduše u privatnoj režiji anonimnog potpisnika pod šifrom Zulkarnejn.

I opet se u tu svrhu koriste djeca, i to, po svemu sudeći, vlastita!

Kako se na kraju video uratka navodi ime i prezime kamermana i montažera – Jasmin Mulahusić, te glavnih uloga – Tarik Mulahusić i Hatab Mulahusić, može se pretpostaviti da se radi o obiteljskom doprinosu osvješćivanja grešnih Bošnjaka, koji su skrenuli s pravoga puta.

Ni ovoga puta nema naznake da se radi o “igrokazu” ili bilo kojoj drugoj vrsti satirično-metaforičnog osvrta na usijanu atmosferu pred predstojeći popis stanovništva, ali se zato u pojašnjenju uz video navodi da je ovo autorski “skromni doprinos u ovim povijesnim danima za naš narod i državu Bosnu i Hercegovinu “.

Dalje se navodi:

“Bošnjaci se nalaze pred još jednom velikom bitkom, a njen ishod ovisi od našeg pojedinačnog angažmana.

Neka te Bošnjače ne plaše prijetnje i neka te ne obmanjuju obmane raznih Srđana, Aleksandri, Štukana, Brkana i krkana …

Znaj da će biti Bosne samo onoliko koliko bude bilo Bošnjaka!

Zato budi to što jesi!

Budi Bošnjak!

BITNO JE BITI BOŠNJAK. ”

A na kraju spota slijedi, ničim izazvana, zlouporaba slogana iz “Vispakove” reklame za kavu: pićem mi nju iu Brazilu ako Bog da.

Ne znamo kako će po pitanju autorskih prava na ovo reagirati tvrtka “Vispak” i kreatori njihovog promotivnog spota, ali da će i ovaj nesuvisli pokušaj “otvaranja očiju” vlastitoj naciji izazvati (opravdano) brojne negativne reakcije i zgražavanje civilizirane bh.. javnosti – to smo sigurni. A i da će borci za prava i zaštitu djece u BiH imati pune ruke posla, također smo više nego sigurni.

I da ne zaboravimo spomenuti još nešto – zloupotrebu državne himne u svrhu agitovanjem: Bitno je biti Bošnjak! Otkad se himna naroda BiH vezuje – za Bošnjake?! Na to će pitanje morati odgovore, ipak, autori spota!