Published On: Tue, Jul 2nd, 2013

“Da je SPS jači pojeo bi nas žive”

113347305451c55b5c32cf3953507348_640x444Beograd – Potpredsjednica SNS Zorana Mihajlović odgovorila na opasku iz SPS-a da se SNS na lokalu ponaša neprincipijelno, rekavši da bi SPS pojeo SNS žive, da je jači.

 

“Da imamo obrnutu situaciju, da je SPS tri puta jači nego što je SNS, treba li reći da bi nas žive pojeli? Svima je jasno da je SNS korektan partner i to najbolje pokazuje rad našeg predsjednika Aleksandra Vučića”, kazala je ministrica energetike odgovarajući na optužbe Branka Ružića da SNS gura SPS na lokalu u opoziciju.

Na napomenu da predsjednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić poručuje i da korektnost SPS “ima granice”, Mihajlović je za “Novosti” rekla: “Nismo prešli nikakve granice. A možda smo čak kao stranka trpjeli i kritike javnosti upravno zbog naše korektnosti prema koalicijskim partnerima “. Navodeći da tijekom srpnja očekuje razgovore oko rekonstrukcije Vlade, potpredsjednica SNS je na pitanje koliko su osnovane spekulacije da će URS biti isključeni iz Vlade kazala da “zasad nismo razgovarali o promjeni koalicijskog sporazuma”. “Nismo razgovarali o podjelama i drugim nazivima ministarstava, ali budite sigurni da ćemo razgovarati o svakom minitrastvu i svakom minitra. Srbija nema vremna za čekanje, niti za popravljanje greška koje su učinjen iz neznanja i nerada “, rekla je Mihajlović. Ona je naglasila da u Srbiji mora se radi, a upravo najviše moraju raditi nositelji državnih funkcija. “Jer, ako jedan (Aleksandar) Vučić može dolazi prvi na posao i da posljednji odlazi s posla, da kompletan svoj ​​život podredi promjenama koje smo obećali, onda mislim da to moraju učiniti svi. I ako se isti taj Vučić bori protiv kriminala i korupcije, onda svaki ministar, državni tajnik, pomoćnik dirtektor javnog poduzeća mora takodje da se bori “, rekla je Mihajlović. “Nevjerojatno je da šta god da se danas u Srbiji uradi, a dobro je, Od započinjanja procesa pregovaranja, borbe protiv korupcije, smanjenja nezaposlenosti (prvi put smanjena stopa nezaposlenosti, s 25,6 na 24,1 posto), rasta izvoza, najmanjeg deficit u proračunu , mi stalno slušamo da ništa ne valja. Pogledajte reakcije DS, LDP … Trebalo bi da budemo ponosni na sve ono što radi Vlada Srbije “, rekla je ona. “Mi iz SNS hoćemo da Srbija ide naprijed i da s nama budu vrijedni , radni ljudi koji su spremni da se kao naš predsjednik stranke osobno žrtvuju za napredak ove zemlje. Nadjite mi jednog državnika koji svoj ​​život stavlja na kocku, koji je spreman da pomogne i razgovara sa svima – od radnika, pa do najviših državnika i baš zbog toga Srbija danas vjeruje da ima nade. Tu nadu koju gradjani Srbije imaju, mi iz SNS nećemo prokockati “, rekla je Mihajlović.