DA JE ALIJA ŽIV BAKIR S NJIM NE BI SJEO ZA ISTI STOL? Poručio je mladima da nema sjedanja s onima koji dijele BIH

Izetbegović je ovih dana u elementu. Razumljivo. Tonu lađe. Direktorica kuće gubi diplome.

Isplivavaju čudni natječaji a sve bliže je dan kada će nazvati Murphey i na tečnom arapskom priopćiti Bakiru “Više vas ne mogu štititi, jebeni Wikileaks me provalio , ne staje. Morat ćete pred sudove.”

Tako je Bakir ovih dana poručio mladima da ni živi ni mrtvi ne sjedaju ni sa kim poput njegovog oca.

Ovo je konačno i taj povijesni moment kad se mladi kalif ideološki razilati od starog . Jer Alija je dijelio BIH uzduž i poprijeko. Šta dijelio. Poklanjao bi on tako kad mu je bio ćeif. Bakir se ne drži one “ko da mu je babovina”. Iako mu ovo jest po tumačenjima Prostora džihada, babovina ne da Bakir ni Trebinja ni Posušja i spreman je do zadnjeg muhmina braniti Kočerin, Lišticu, Mokronoge al bogme i Fazlagića kulu.

Mi to dugujemo i ljudima koji su ukopani na Kazanima, pardon (op poskok), Kovačima i svima onima koji su dali živote u odbrani Bosne i Hercegovine. (Naročito braniteljima Jajca i Neuma! Kraljevskim i pomorskim šehidima op poskok)Nikada se ne smije ni razgovarati o tome, kaže predsjednik SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović  nakon što je osudio dijelitelje BIH  obratio se  prisutnima i počeo hvaliti Aliju. Djelitelja. Što je dokaz da nije dobar ovijeh hefti. Bakir je kazao da čuvanje sjećanja na Aliju Izetbegovića nije potrebno njemu, ali je potrebno sadašnjim i budućim generacijama.

Potrebno nam je da sjećamo vremena koje simbolizira njegovo ime. Naravno da nije Alija sam spasio Bosnu i Hercegovinu. Spasile su je stotine hiljada ljudi spremnih da godinama ginu i krvare u nevjerovatnoj borbi koju je Alija opisao kao „čudo bosanskog otpora”, ali sve se na kraju krajeva sublimira u neke simbole. Te naše borbe, kojom je naš narod dokazao da zaslužuje biti politički faktor i da je u stanju izdržati ono što je naizgled neizdrživo, se vrijedi sjećati i to zbog nas samih, zbog našeg samopouzdanja i zbog ovakvih vremena u kakvim danas živimo, kazao je Izetbegović.

Istina , stotine hiljada izbjeglica u UZP Hrvatskoj, bili su spremni godinama tamo ostati neće li sve nekako Abu Meali i Bin Laden osloboditi Bosnu. Dobro bilo je tu i domaćih snaga. Patković iz Dusine. Mahmuljin s Ozrena, zvani Ozrenko. Sefer bolan iz Grabovice te nepoznati junak s dječijeg igrališta u  Vitezu. A i Dudaković se istakao u osvajanju muslimana Kladuše. U svom osobnom i  ličnom izlovu muslimana.

Predsjednik SDA je podsjetio na životni put Alije Izetbegovića i njegovo zatvaranje zbog suprotstavljanja komunističkom režimu bivše SFRJ.

Alija se prvi put odupirao tom sistemu kao devetnaestogodišnjak. Drugi put se odupirao kao starac. Odupirao se jednoj sili koja je izgledala bezizgledno jača od njega. I jedno i drugo je nadjačao. Komunistički sistem je pao i Alija je bio prvi predsjednik SR Bosne i Hercegovine, a zatim i prvi predsjednik dejtonske Bosne i Hercegovine, izjavio je Izetbegović.

Opet laže. Prvi je bio Fikret. Pa je mjesto poradi ucjene dao Aliji. Pa ga je Alija utamničio. Alija se nije borio protiv komunizma, na način na koji su se borili drugi disidenti i protivnici  komunizma željni demokracije. Alija je htio nametnuti režim gori od komunizma. Islamsku državu. Detaljno je to opisao. A kako je ona trebala izgledati najbolje govore devedesete. I Prostotr džihada.

Dodao je novi val komplimenata na Aliju:

Da je tokom agresije na BiH, a agresiju su izvršili građani BiH, jelte,  Alija Izetbegović je bio prisiljen da brani bazične vrijednosti, živote i opstanak bošnjačkog naroda na ovim prostorima. To je tako super obranio da je Bošnjaka 60.000 msnje. No bitno da je El Fatihov pepeo s groba posut po Aliji.

Kada je riječ o današnjem vremenu, Bakir Izetbegović je istaknuo da Alija Izetbegović sigurno ne bi nikada popuštao onima koji nasrću na BiH.

A kad Alija ne popušta onda znaš kako je. Zapravo ne znaš. Jer ne znamo Aliju koji ne popušta.

– Ne smiju se davati bitne pozicije, ne smije se degradirati pozicija Bosne i Hercegovine, a oni koji su danas na vlasti to rade. Alija Izetbegović bi stao na loptu, bez obzira šta misle stranci, međunarodna zajednica, sile i velesile i branio bi Bosnu i Hercegovinu i ne bi nikada popuštao, poručio je Izetbegović.

Je li umjesto loptu Bakir htio reći možda glavu? Jer otkad to Alija igra lopte loptom?

Istakao je da Alija Izetbegović, vjerujući u ideale po kojima je živio, nije popuštao ni u okolnostima kada mu je prijetio zatvor i kada je bivao zatvoren, pa ni 1990. godine kada je procijenio da je bošnjačkom narodu neophodna politička stranka koja bi spriječila scenarij koji mu je prijetio.

Prijetio mu je i zatvor prije nego je zijanio. Što je tada popustio pa umro?

– Ko će za jednim zatvorenikom, koji je osuđen zato što je pravio grupu, krenuti da prave stranku? On je bio nepokolebljiv i napravio je najjaču stranku, koja je i danas najjača stranka u Bosni i Hercegovini, izjavio je Izetbegović.

I ne samo to. Jedina je to proteroristička stranka na tlu Europe. I iako to znaju Bošnjaci glasuju za njih.

Dodao je da Alija Izetbegović ni danas ne bi pravio ustupke i ne bi predao državnu imovinu, Ustavni sud BiH, Izborni zakon i sve one pozicije koje je aktuelna vlast predala političkim partnerima.

Dobro bolan Bakir. shvatili smo. Mrziš oporbu. Mašeš Alijom. Mrziš i Aliju. I naprosto si izdan. Ko Bosna si,