Published On: Čet, svi 13th, 2021

DA DŽAJIĆ NIJE ŽURIO NA MORE, ZVONIMIR BOBAN BI IGRAO ZA ZVEZDU Priča o najburnijem transferu SFRJ!

Legendarni transfer je imao i drugu stranu priče – malo je nedostajalo da Zvone Boban postane dio paklene generacije, pišu srpski mediji.


Sve je odavno poznato o famoznom prelasku Roberta Prosinečkog iz Dinama u Crvenu zvijezdu, što je jedna od najvećih historijskih grešaka u Zagrebu.

Ostalo je historija, Robi je bio jedan od ključnih igrača za osvajanje Kupa europskih šampiona, a malo je nedostajalo da na Marakani završi i Zvonimir Boban!

Za sve to je svojevremeno optuživan Ćiro Blažević, legendarni trener koji je nedavno u intervjuu potvrdio da mu je i dalje san da vodi Crvenu zvezdu.

To mu se nikada nije ispunilo, ali je za Zvezdu učinio mnogo pustivši Prosinečkog. Bio je na udaru, a branio se riječima da je to “podvala stoljeća”.

Ja sam napravio šta sam napravio, bio sam korektan prema Crvenoj zvezdi, međutim,  oni prema meni nisu! Jer kada smo mi tražili da nam poslije svega daju Mitra Mrkelu, počeli su da vrdaju i da nas ucjenjuju. No, nema veze… Učinio sam nešto korisno za jugoslovenski fudbal, za te igrače. A sada doživljavam da me pojedini prave budalom i optužuju da nemam pravu procjenu – rekao je Ćiro 1987, dodavši da je dao šansu Prosinečkom, ali da on nije bio dovoljno privržen Dinamu i strpljiv da sačeka svoju šansu.

screenshot-27Velibor Vasović je svojevremeno i isprovocirao Blaževića, rekavši da očekuje još pojačanja iz Dinama.

Vasovć je jedan duhovit čovjek, ne plašim se ja da će meni Vaske da podvali. Međutim, ne vjerujem da je on mogao tako nešto da kaže, možda se samo našalio, kao što bih učinio i ja, a onda su to novinari dohvatili i preveli kako njima odgovara, da mene gađaju. Neki me uporno kritikuju što sam izdašan prema Crvenoj zvezdi, pa sam dao Boru Cvetkovića, Bračuna, Prosinečkog. A ja svima odgovaram ovako, da je Zvezda nama učinila najveću uslugu. Pa Zvezda je praktično afirmisala Dinamo, jer i sama priznaje da su joj trenutno ponajbolji igrači naši bivši članovi – uzvraćao je Blažević.

Legendarni trener se požalio da je Džajić zloupotrebio njihov odnos i rekao na Maksimiru da se dogovorio lično sa Ćirom oko prelaska dok on nije bio tu, što je kasnije demantovano.

19910514npbobanrobi1-830x0

Pa, nije tako kako Ćira kaže. Robert Prosinečki je došao sam i ponudio se Crvenoj zvezdi, već na prvom treningu sam vidio da je čudo od igrača. I jedino sam strepio da li će se pojaviti u dogovoreno vrijeme da potpiše ugovor. Ja nisam stručnjak za pisaće mašine, ali se nikada nisam prevario kada je igrač u pitanju – rekao je Džajić, a Prosinečki je prethodno imao obavezu samo da raskine ugovor o stipendiranju sa Dinamom, što je i učinio.

Tačno je jedino što Ćiro kaže, da smo odlično surađivali kada je u pitanju Boro Cvetković. On je dosta pomogao i Bori i Zvezdi. Međutim, kadda je riječ o Bračunu, on ni za živu glavu nije htio da se vraća na Maksimir. I Ćiro nije imao kud. I što se neke korektnosti tiče, neka bude sa Dinamom 1:1 – rekao je Džajić, koji je potom otkrio i jednu tajnu.

19910325npboban1-830x0Ljetos sam, pored Prosinečkog, mogao da dovedem i Zvonimira Bobana. Malo je nedostajalo da realizujem i taj transfer. Razgovarao sam sa njegovim ocem i samo da nisam žurio na more, Boban bi sad igrao na Marakani – govorio je Džajić, a ova priča objavljena je u Tempu davne 1987. godine.


Sport.ba/Telegraf

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x