Published On: Sri, stu 11th, 2020

Cvitanović saslušan u Tužiteljstvu HNŽ. Hoće li ga konačno taj sud osuditi onako kako za Liska park nije?

Svega sat vremena trajalo je saslušanje Josipa Cvitanovića Cvikija (46) u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije. Nakon saslušanja, ponovo je vraćen u nadležnost MUP-a HNŽ.

Za sada nije poznato je li se branio šutnjom. Kako je potvrđeno Avazu, postupajući tužitelj će sutra Županijskom sudu u Mostaru uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Također, sutra će biti obavljena obdukcija tijela Marka Make Radića, kojeg je Cvitanović, podsjetimo, sinoć usmrtio hicima iz puške ispred ulaza zgrade u kojoj je živio u blizini zgrade MUP-a HNŽ.

Marko Radić i Josip Cvitanović bili su ključni akteri sukoba s Bošnjacima u Mostaru u Liska parku, veljače 1997. godine dok su u Mostaru bile još izrazito jake međunacionalne tenzije. Za ubojstvo Šefika Sulejmanovića, teško ranjavanje Seida Maksumića i Safeta Radoša i ranjavanje još 22 osobe, nikad nisu odgovarali. Cvitanović se i tada izvukao predstavljajući se kao krunski svjedok o tome tko je bio nalogodavac ubojstva. Prošlo je 23 godine, a suđenje optuženima je u nekoliko navrata započinjano pa prekidano. Proces se vodi(o) pred Tužiteljstvom HNK.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>