Published On: Pon, lip 28th, 2021

Cvitanović pozvao saborske zastupnike iz BiH da reagiraju: Čime su to državljani BiH zaslužili biti građani drugog reda?

Potpuno je neprihvatljivo da državljani Republike Hrvatske koji žive u Bosni i Hercegovini, a i svi građani BiH nemaju mogućnost i pravo ući u Republiku Hrvatsku na isti način kao što to sada mogu državljani Republike Srbije, stoji u priopćenju za javnoszIlije Cvitanovića, predsjednika HDZ-a 1990, prenosi HrvatskiMedisjki Servis.

Neprihvatljivo je, dodaje Cvitanović, pogotovo iz gledišta da su hrvatski državljani u lošijem položaju od državljana Srbije.

-Epidemiološka situacija u cijeloj BiH je u potpunosti prihvatljiva i mislim da je nužno pod hitno ispraviti ovu nepravdu koja je urađena i prema državljanima Republike Hrvatske koji žive u BiH, a i prema ostalim građanima BiH i omogućiti nesmetan prelazak granice s RH, priopćeno je.

Također, smatra da je krajnje vrijeme da zastupnici u Hrvatskom saboru izabrani iz BiH, a i svi drugi zastupnici, reagiraju na ovu nepravdu i učine maksimalan trud da se ova nepravda otkloni.

-Gosti iz BiH uvijek su bili dobri gosti i iskreno i prijateljski su percipirali državu Hrvatsku, za razliku od Srba koji i dan danas radije idu u Grčka i Tursku nego u “neprijateljsku državu”, priopćeno je./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x