Published On: Uto, ožu 22nd, 2022

CVITANOVIĆ: Konačan cilj SDA je da do dogovora ne dođe, idu Dodiku na ruku

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović komentirajući propale pregovore oko izmjena Izbornog zakona BiH kazao je danas za N1 da sudionici uopće nisu ni bili blizu dogovora. Mišljenja je da nisu trebali ni razgovarati te da su se oko funkcionalnosti Federacije BiH koplja najviše lomila.

“O tome se najviše razgovaralo i tu je proces pregovora završen. Tu nije postojao minimum poštovanja i uvažavanja BiH. Načelno je dogovoreno, ali ništa nije u potpunosti dogovoreno. To je članak 4 i 5 Ustava BiH koji govori o Domu naroda BiH i Predsjedništvu BiH. Nije dogovorena presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Ljubić, a nije usuglašena takozvana funkcionalnost BiH, iako se napravio značajan korak, ali nigdje do kraja nije definirano”, istaknuo je Cvitanović.

Ranije je upozorio da je SDA na pregovore došla s idejom da se Dom naroda FBIH svede na razinu Vijeća naroda RS.

“Vidio sam da je u velikoj mjeri počela izborna kampanja i da se govore različite neistine, da se pokušava omalovažiti šteta pojedinim predstavnicima političkih stranaka koje su sjedile za tim stolom, i ja tu neću sudjelovati. Suština je da sam tužan kada čujem da predstavnici SDA žele dovesti Federaciju BiH na razinu Republike Srpske na način da imaju nadležnosti u Domu naroda kao u Vijeću naroda RS i pitao sam gospodu – je li vaš narod zadovoljan u RS, kažu – nije, pa s kojim pravom i obrazom imate srama tražiti takva rješenja”, zapitao se Cvitanović.

Dodao je i da se time “svjesno ide Miloradu Dodiku na ruku, RS, nemirima i neredu u BiH i ovako teškoj situaciju BiH.”

“A to je pokazatelj da nije cilj dogovor već da je jedini cilj bio razvlačenje procesa dogovaranja, a konačan cilj je da se ne dođe do govora”, naglasio je Cvitanović./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
12 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Koja ubleha,svi su vam krivi samo ste vi u pravu.Koja providnost da neko od 10% populacije hoce da vlada sa vecinom, e malo sutra.

Mak Dizdar

Bit će opet ponosne i lijepe Herceg Bosne. A tad ćete da se udarate po glavi, ali kasno će da bude

Anonimac

Čemu uvlačenje Mileta u muslimansko nastojanje da anihiliraju Hrvate? Ilija koga vi zahebavate?

Thomson

Pa zato Sto su Srbi sljedeći na listi

Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!

¨Citat: “Dodao je i da se time “svjesno ide Miloradu Dodiku na ruku, RS, nemirima i neredu u BiH i ovako teškoj situaciju BiH.””

Opet Cvitanović kao krava muzara koja 15 litara mlijeka a onda papkom šutne kantu i sve prospe 🙁 🙁 . Ova rečenica mu je bila bolesno gluupa 🙁 … kakve veze ima legenda Dodik sa pregovorima 🙁 – rado bih pitao seeronju iz fake HDZ-a 🙁 ?

1 year ago zadnji put uredio Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
eagle

ljakse iz ramske dole

Izmetbegović

Sve će biti jako brzo kako mi kršćani želimo jer, dajte jednu muslimansku zemlju da nema rata, gladi, terorizma, šerijata, ubojstava, bičevanja.. Bez mozga je to nakupina isilova..

TREF

UKRAJINA BRAT NA BRATA,SRBIJA I HRVATSKA DUŠMAN NA DUŠMANA ILI SE I VI RAĆUNATE MUSLIMANIMA A NIJE ISKLJUĆENO JER STE DUGO BILI POD TURCIMA PA POSTOJI MOGUĆNOST DA SU TI MAJKU PRANGIJALI PA MALO VUĆEŠ NA ISIL

Anonimac

ooooooooo ta uska varooooooooooš,
ooooooooooooo ti uski ercgovci!

Mario

sda je Dodina ekipa iza zastora od 91

Lamza

Pa što se ne dogovorite s mošnjama? Uvijek ste bili u talu 2:1 protiv srba.

Lamza

Ma dajte sve mošnjama. Vratite hb i zdraaavoooo….