Published On: Sri, ruj 4th, 2019

CVIJANOVIĆ: Sarajevski političari su političke kukavice; za BiH su istekli mnogi rokovi

Sutra ističe rok za ispunjenje zadataka iz sporazuma koji su potpisali lideri HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a o formiranju vlasti. Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, poručila je da to dovoljno govori da su za BiH istekli mnogi rokovi.

Istaknula je da se neformiranjem vlasti urušava dodatno povjerenje u BiH.

“Pitajte građane Republike Srpske i isto tako će vam reći. Znači, netko manipulira, netko se igra izbornom voljom građana. Igraju se rezultatima izbora, ali i ustavnom pozicijom Republike Srpske, a na to nitko nema pravo”, naglasila je Cvijanović za RTRS.

Ustvrdila je da je jasna većina na razini BiH, te dodala da ne postoje druge većine, kako to opozicija u RS govori.

“Ta se većina treba formalizirati kroz jasno izraženu političku volju i normalan pristup. Ne razumijem ovo ludilo koje je nastupilo. Ne razumijem ni potrebu političara iz FBiH da pričaju gluposti kako Republika Srpske nešto blokira zbog Rusije. A oni su se upetljali u svoje neke igre”, objasnila je predsjednica RS.

Cvijanović je poručila da su političari iz Sarajeva političke kukavice, te dodala da oni nisu u stanju da provedu izbornu volju glasača.

Naglasila je da se oni pokušavaju obračunati s izbornom voljom Republike Srpske.

“Niti Komšić, niti Džaferović na to nemaju pravo. Pravo jedino ima narod u Republici Srpskoj”, zaključila je Cvijanović za RTRS./

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare