Published On: Pet, stu 5th, 2021

CVIJANOVIĆ S ESKOBAROM I PALMEROM: Potrebno osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda – Hrvatski Medijski Servis

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Washingtonu, u odvojenim susretima, sa specijalnim predstavnikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthew Palmerom.

Sugovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja suradnje, prenosi RTRS.

Cvijanović je ukazala na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH, kao i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istaknula da je to jedini način da se osigura stabilna i prosperitetna budućnost.

Predsjednica Republike Srpske na sastanku je izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj suradnji među zemljama regije.

Tijekom sastanka s Palmerom, razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a Cvijanović je ponovila stavove Srpske po ovom pitanju, naglasivši da je potrebno osigurati legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazavši na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Hašim Jufka
Hašim Jufka
1 mjesec prije

Poslao je moćni baja da se nagu*zi ovaj dvospolac Cvijanovic ne bi li bolje prošao

Musa
Musa
Odgovori   Hašim Jufka
1 mjesec prije

BAKIRA IZETBEGOVICA ISLAMISTI NIKO NEĆE DA GLEDA. NEĆE DA GA PRIMAJU U POSJETU.

SHVATILA USA, UK DA JE BAKIR FAŠISTA I ISLAMISTA.

OSTALI TURCI SAMO PRATE BAKIRA U NESTAJANJU.

Brcak 215
Brcak 215
Odgovori   Musa
29 dana prije

Zapad je na strani Bakira ,na zslost i protiv nas Hrvatz i Srbocetnika