Published On: Sub, ruj 3rd, 2016

CVIJANOVIĆ: Referendum će biti održan, Povjerenstvo zna svoj posao

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović tvrdi da Povjerenstvo za provođenje referenduma u RS-u zna što su sljedeći koraci, nakon odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da ne ustupi biračke popise za potrebe referenduma u RS-u.
”Odluka SIP-a je samo još jedna u nizu opstrukcija koje se događaju i koje nastoje zaustaviti sve aktivnosti u vezi s referendumom. Republičko povjerenstvo ima jasan stav i oni znaju kakva je procedura. Sigurna sam da su ispoštovali procedure i da tu nema mjesta ni za kakve kvalifikacije kakve je dao SIP”, navela je Cvijanović.
Ističući da će referendum u RS-u biti održan 25. rujna, Cvijanović je u izjavi novinarima u Tesliću ocijenila kao dobru odluku rukovodstva Srbije da ne podrži referendum u RS-u o 9. siječnju kao Danu RS-a.
”To je dobra odluka. Srbija je na liniji svega što su njihovi visoki dužnosnici govorili u prethodnom razdoblju i što je ispravno, a to je da se ne miješaju u unutarnja pitanja RS i BiH, niti bilo koje druge države”, smatra entitetska premijerka.
Ponovila je da referendum nema veze s bilo kakvom secesijom RS-a, već da će se “osigurati upravo provođenje odluke Ustavnog suda BiH, kao i sigurnost 9. siječnja”.