Published On: Sri, srp 14th, 2021
#3rd | By Desk

Čuvari prirode iz Novog Vala Blagaj očistili otpad na području Počitelja

Čuvari prirode svih generacija okupili su se  u petak 9.srpnja u okviru ekološke akcije “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” i uspješno očistili otpad na području Počitelja – kulturno-povijesni biser Stari grad.

Akcija “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” provedena je od strane organizacije Omladinski klub “Novi Val” iz Blagaja, sa ukupno 19 sudionika. Zajedničkim snagama očišćene su turističke staze unutar zidina ovog stoljećima poznatog kulturno-povijesnog bisera.

Sudionici akcije dio su organizacije Omladinski klub Novi Val koji su u tijekom ove akcije prikupili više od 15 vreća otpada. Također sudionici su očistili 250 metara pristupnih puteva i sokaka u Starom gradu.

“Pored uklanjanja smeća i uređivanja javnih površina, želimo probuditi svijest kod ljudi o važnosti očuvanja prirode, te tako poboljšati uvjete života svih građana unutar ove lokalne zajednice. Zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku suradnje za bolje sutra svih nas”, rekao je Adnan Đuliman, predsjednik Omladinskog kluba “Novi val” iz Blagaja i zahvalio se svima koji su prisustvovali ovoj akciji!.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”, uz finansijsku podršku Molson Coors BH i Ožujsko pivo, ima za cilj čišćenje ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine, s ciljem podizanja svijesti kod građana o ovom problemu. U suradnji s mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima i volonterima iz naše zemlje pivarski gigant do listopada namjerava organizovati više od 20 akcija čišćenja širom BiH.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x