Published On: Čet, lis 8th, 2015

“ČUVAJ SE”: Novi singl Damira Avdića

Dobra vijest za ljubitelje  distorziranih rifova i provokativnih tekstova Damira Avdića. Nakon dvije godine pauze, “Bosanski Psiho” vraća se sa šestim albumom.

Nova ploča pod nazivom “Manjina” (Kapital Rekord) biće objavljena 13. listopada i moći će se skinuti na Avdićevoj  stranici. Kao uvod u ono što slušatelje čeka na albumu, Avdić je objavio singl “Čuvaj se”, u kojem, između ostalog, pjeva: “čuvaj se patriota i najboljih sinova / zamotat će te u zastavu i ostavit u blatu / izvući na godišnjicu / da mobilišu naciju”.

“Kako god da opišem album, on će opisati sam sebe kad izađe i bit ‘preveden’ različito. A pola albuma čine ljubavne pjesme, tako da je ljubav ta ‘manjina’, koju je sve teže primjetiti oko nas”, kaže za KontraPress Damir Avdić.

Album je snimljen je u kolovozu, u studiju Metro u Ljubljani.

Snimatelj i producent je Jure Vlahović, s kojim je Avdić surađivao tokom rada na albumu “Život je raj” (2010).

Dizajner omota je Ajdin Bašić, autor covera za prethodna dva izdanja.

Za neupućene, Damir Avdić, u medijima nerijetko označavan kao “trubadur apokalipse” i “pjesnik sa električnom gitarom”, objavio je do sada pet albuma i tri romana, te jednu zbirku pjesama. Poznat je po teškim hard core rifovima i lucidnim stihovima kojima secira svijet i ne štedi nikoga, uključujući i sebe.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare