Published On: Ned, sij 2nd, 2022

Cure detalji tragedije na Korčuli: Trojica mladića poginula u jurećem autu, nema tragova kočenja

Podsjetimo, u izlijetanju automobila s državne ceste između Blata i Vele Luke na otoku Korčuli sinoć oko 00:45 poginula su tri mladića. Najmlađi (19) je vozio, a s njim su u automobili bila još dva prijatelja. Imali su 22 odnosno 24 godine. Nijedan nije bio vezan, objavila je policija.

Sva trojica poginulih mladića bili su iz Smokvice.  Dvojica od njih, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, su bili članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački Vjesnik, mladići su se prije nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu.

Društvo je bilo veće – dva auta krenula po obilaznici, a jedan po glavnoj cesti

Kako je kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Vjesnik neslužbeno doznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila.

Dva su vozača odlučili krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili glavnom cestom.

Brzina je bila ogromna

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine.

Nepregledan zavoj, mokar kolnik i, kako se neslužbeno doznaje, jako velika i neprilagođena brzina razultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo, a od siline udara se prepolovio. Brzina je bila tolika da na cesti nema niti tragova kočenja, piše Dubrovački Vjesnik.

Općina Smokvica je zbog tragedije proglasila sedmodnevnu žalost.

Dnevnik.ba

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
icoo
icoo
17 dana prije

Pocivali u miru..🙏🙏

Ruga
Ruga
Odgovori   icoo
17 dana prije

Rip.