Published On: Pon, lis 30th, 2017

ČUJ “TAKOZVANA” HERCEGBOSNA: Federacija ti je takozvana budalo…

Kako želje za unitarnom BIH, ili barem za početak za unitarnom FBIH postaju sve vlažnije sve češće čujemo termin “takozvane” HercegBosne. Pa da malo podsjetimo mozgove što je to međunarodno pravo. I što je napisala povijest.

Kao što je rečeno, međunarodni ugovor može se sklapati između dva (bilateralni ugovor) ili više (multilateralni ugovor) subjekta međunarodnog prava – tj. država, međunarodnih organizacija te ostalih subjekata međunarodnog prava kao što su ustanici ili oslobodilački pokreti. Međutim, kod međunarodnih ugovora razlikuje se trenutak potpisivanja subjekata međunarodnog prava (najčešće država ugovornica) od trenutka stupanja na snagu toga ugovora. To ovisi o ratifikaciji odnosno razmjeni isprava i usvajanju u parlamenatima država potpisnica. Tek njihovom potvrdom međunarodni ugovor je preuzet u unutarnji pravni sustav svake od država ugovornica, te kao takav stupa na snagu i počinje njegova primjena.

Stranke potpisivanjem međunarodnog ugovora jedna drugu priznaju i uvažavaju. Preuzimaju na sebe prava i obveze sukladno međunarodnom ugovoru.

Vratimo se na Washingtonski sporazum. Tko su stranke u Washingtonskom sporazumu kojim je nastala FBIH?

Tko potpisuje s predstavnicima Bošnjaka međunarodni ugovor kojim se rađa FBIH? Ako je Silajdžić bio , kako kaže premijer cijele BIH, zašto je potpisao ugovor kojim se stvara nova tvorevina, teritorijalno manja od cijele BIH? Nije li to izdaja BIH?

Tko je drugi supotpisnik preko puta Silajdiću čijim potpisom je stvorena FBIH? Je li on Kurd? Je li Turčin? Armenac? Tko s Bošnjacima potpisuje mir 1994-e i stvara novu međunarodno priznatu državu FBIH? Koja po svom ustavu, i načinu nastanka sama sebe tada naziva bošnjačko hrvatskom državom?

Podsjćeamo, preko puta Silajdžića, sutvorac FBIH nije bi0 bilo tko. Bio je to predsjednik Predsjedničkog vijeća Hrvatske Republike Herceg-Bosne) . Zašto bi jedan ugledni Silajdžić potpisivao bilo što s nečim što današnje Sarajevo naziva takozvanim? Kakav je to čovjek koji potpisuje ozbiljan međunarodni ugovor, u ozbiljnom gradu, najmoćnije države na svijetu. s nečim što je takozvano? Ako je HRHB takozvana, zašto njena vojska, i njene političke elite, postaju dio novih elita FBIH? Zašto vođe HRHB-a nisu pohvatani i ovješeni u Sarajevu ako su digli pobunu protiv države? Zašto su postali ministri nove vlade FBIH a Zubak i njen prvi predsjednik? Jer ako je HRHB bila takozvana, i ako je bila zločin, nema nikakva razloga da pošten Bošnjak 1994-e sjedi s takvima u vladi, ili da iste te godine potpisuje vojnu suradnju. Koji to narod u povijesti je potpisao vojni savez sa svojim agresorom kao što je Izetbegović potpisao s Tuđmanom?

Podsjećamo:
18. 3. 1994. Premijer Bosne i Hercegovine (teritorij pod kontrolom ABIH) Haris Silajdžić i predsjednik Predsjedničkog vijeća Hrvatske Republike Herceg-Bosne (teritorij pod kontrolom HVO-a) Krešimir Zubak potpisali su u Washingtonu tekst Nacrta ustava Federacije Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.
Dana 30. ožujka 1994. godine, Ustavotvorna skupština Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je velikom većinom glasova Ustav Federacije BiH kojim se uspostavlja Federacija Bosne i Hercegovine na teritoriju s većinskim bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom.

Toliko o tome koliko je HRHB bila takozvana. Apeliramo na hrvatske investitore i tvrtke, barem one koji još uvijek cijene živote naših ljudi koji su pali unutar borbe HVO.-a i HRHB-a da bojkotiraju medije koji HRHB nazivaju takozvanom.
Drugo – budući da se u Sarajevu već prodaju kokice, i čeka se presuda šestorci za UZP a budući da je FBIH stvorena dakle mogućim UZP-om i zločinima HercegBosne, apeliramo na hrvatske zastupnike da , isti dan nakon moguće presude, kojom bi bio potvrđen UZP u cilju jačanja humanizma, pokrenu proces dokidanja Federacije BIH i prijenos njenih ovlasti na državu BIH.

Jer nešto što je nastalo na zločinu, UZP-a. – ne smije opstati makar to bila i FBIH.

Kad ovome još dodamo zločine Armije BIH koji su desetorostruko veći od zločina HVO-a , a koje eto dobri i dragi Haag , i nekih razloga nije stigao procesuirati, (navodno se boje ISIL napada) pitamo se zašto FBIH uopće više postoji?

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x