Published On: Uto, lis 24th, 2017

Čuj Rus, čuli priveden, čuj terorizam i čuli u BIH?

Državljanin Rusije koji se dovodi u vezu s terorizmom i predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine priveden je na području Bijeljine, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Ruski državljanin M.I, koji je priveden jučer, stavljen je pod nadzor u imigracijski centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u razdoblju od pet godina.

U priopćenju se navodi da je ruski državljanin M.I. 14. travnja uhićen na sarajevskoj zračnoj luci jer je Interpol Moskva za njim raspisao tjeralicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazio na izvršavanju mjere ekstradicijskog pritvora po rješenju Suda BiH, prenosi Srna.

Budući da se nisu stekli uvjeti za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, osobi M.I. je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracijski centar, s obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost.

Iz Službe za poslove sa strancima navode da poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. s teritorije BiH, da bude deportiran u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uvjeti.

U priopćenju se dodaje da će Služba nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem nastaviti davati puni doprinos sigurnosti BiH./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x