Published On: Mon, Jun 19th, 2017

ČUJ KOMUNISTI A ZLOČIN: Postavljeno prvo spomen obilježje žrtvama komunizma na prostorima Tuzlanske županije – Soli

Radi se o spomen obilježju koje je podigla obitelj Filipović iz Bučja svome djedu i stričevima koji su bili žrtve komunista koji na žalost nikada nisu odgovarali za svoje zločine a umrli su prirodnom smrću uživajući do kraja svog života na krvi i ubijanju stečenu mirovinu kao sudionici NORa, javlja Dnevnik.ba. 

Tri brata Blagoja, Franjo i Ivo, su odlučili podići spomen obilježje upravo iz razloga velike nepravde koja je počinjena njihovoj obitelji a za koju se moralo šutjeti desetljećima i skrivati od javnosti. Konačno je došlo vrijeme da se zna istina i da se oda počast nevinim civilnim žrtvama obitelji Filipović te da žrtve nađu konačno svoj smiraj.

Tuzla je inače poznata kao mjesto s velikim brojem masovnih grobišta jer samo oko središta grada se nalazi nekoliko desetaka masovnih grobišta gdje su partizani počinili stravične zločine za koje se i dan danas šuti! Ovo spomen obilježje je jedan veliki početak pisanja istine koja je skrivana od javnosti na prostorima Tuzlanske županije – Soli, i na tome se neće stati jer istina se može skrivati ali se ne može vječito skriti.

Na žalost župnik u Drijenči Franjo Martinović je odbio dati blagoslov spomen obilježju stradalim članovima obitelji Filipović. /HMS/