Published On: Sri, tra 24th, 2013

ČUDO, DRAMA, VIJEST DESETLJEĆA: Sinjska političarka dala otkaz jer nije ispunila obećanja

Zamjenica gradonačelnika Sinja Elena Perković Paloš u utorak je napustila NL dr. Jadrijevića. O razlozima razlaza i ocjeni svojeg angažmana kroz protekle četiri godine u sinjskoj izvršnoj vlasti govorila je na konferenciji za novinare na kojoj su je došli podržati najveći sinjski proizvođači povrća.
Dva su osnovna razloga zašto napuštam NL dr. Jadrijevića. Prvi je što sam se razišla s dr. Stipislavom Jadrijevićem. Mi živimo u demokraciji, a dr. Jadrijević je autokrat. Ja nisam poltron koji samo slijepo slijedi vođu ili koji ide po svoje mišljenje u Zagreb. Drugi razlog za mene je još značajniji.
Smatram da nismo ispunili glavno obećanje koje smo prije četiri godine dali biračima. Nismo smanjili nezaposlenost u Sinju. Prije 4 godine Sinj je imao 1.700 nezaposlenih, a danas taj popis prelazi 3 tisuće. U izbornoj kampanji prije 4 godine obećala sam građanima da se, ako ne ispunimo to najvažnije obećanje, neću kandidirati za niti jednu funkciju. Ovim činom to obećanje ispunjavam. 
Napuštam NL dr. Jadrijevića s kojom nisam uspjela. Pritom ne prilazim ni jednoj političkoj stranci niti nezavisnoj listi – kazala je Perković Paloš.
Zamjenica sinjskog gradonačelnika kazala je da su njen mandat obilježila dva vrijedna rezultata. Prvi je suradnja s poljoprivrednicima, zastupanje njihovih interesa kod Hrvatskih voda te osnivanje PZ Sinjanka koja je objedinila proizvođače povrća.
Drugim svojim uspjehom smatra smanjivanje cijene zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac i skraćivanje rokova za realizaciju projekata poduzetnika što će, drži, donijeti rezultate u narednom razdoblju. Perković Paloš je iznijela da trenutno na Kukuzovcu radi oko 30 novozaposlenih. Zaključila je da je svojim radom utjecala na promjene, ali nedovoljno za željene i očekivane rezultate.
Zamjenica gradonačelnika rekla je novinarima da ništa nikomu ne radi iza leđa pa tako nije radila niti iza leđa NL dr. Jadrijevića. O svom odlasku obavijestila je gradonačelnila Glavana i suradnike. Oni su, veli, izrazili žaljenje radi njezine odluke. Obavijestila je i šefa NL dr. Stipislava Jadrijevića koji, kaže, nije reagirao.
Slobodna Dalmacija