Published On: Pon, kol 16th, 2021

ČUDNO PONAŠANJE HDZ RH i HDZ BIH: Jesu li oni ustavni patrioti ili nisu? Štite li interese Hrvata u BIH ili samo višemilijunske interese “siromašnih” fratara?

HDZBIH ne priznaje Komšića jer ga nije izabrao hrvatski narod, što je po ustavu, posve jasno.

Hrvatski narod morao je izabrati hrvatskog člana Predsjedništva. Jasno je to iz ustavnog tumačenja ovlasti pojedinog člana Predsjedništva.

Naime moć veta, najvažniju ovlast pojedinog člana Predsjedništva, hrvatski član Predsjedništva ne može iskoristiti bez privole hrvatskog kluba Doma naroda Federacije, kluba kojeg po Ustavu i presudi Ustavnog suda, ima popunjavati hrvatski narod, iz čega jasno proizilazi da Ustav BIH implicitno određuje da hrvatski član Predsjedništva mora biti usko vezan uz hrvatsko biračko tijelo u BIH i niti jedno drugo. Da nije tako ne bi se obraćao tom tijelu putem hrvatskog kluba Doma naroda, prilikom korištenja moći veta.

Nema nikakve logike da nekog hrvatskog člana Predsjedništva bira narod bošnjački a da isti taj za moć veta mora po privolu hrvatskom narodu. Koji ga mrzi jer mu je nametnut i jer je nelegalan i neustavan.

Prema istom Ustavu BIH, točnije Daytonskom sporazumu u širem smislu, visoki predstavnik nema pravo na bonske ovlasti i tek je moderator Daytona i imenuje ga Vijeće Sigurnosti.

Kako Vijeće sigurnosti nije potvrdilo Schmidta nego su pojedine članice jasno protiv njega, on je legitiman taman onoliko koliko je legitiman Komšić.

Nelegitiman je i nelegalan. U našu državu ušao je mimo Daytona. Kontrarno međunarodnom pravu.

Kako su Hrvati u BIH daleko više nastradali od nasilja i divljanja Schmidtovih OHR prethodnika, ljudi poput Inzka,  postavlja se pitanje tko je to dao HDZ-u BIH ovlasti da priznaje nelegitimnog visokog predstavnika? I da podržava neustavno nasilje nad našim narodom.

  • Zašto se ponašaju  “na jedan poseban način”?
  • Zašto uvijek dopuštaju da Srbi budu odvažniji narod od našeg hrvatskog?
  • Zašto su tihi kad je jasno da je novi šef OHR-a neustavan i nelegalan?

Znamo mi da se od Schmidta očekuje puno međutim, znamo i za onu narodnu izreku: Ako te netko treći put prevari, sram te bilo.

Nema nikakve osnove da Hrvati vjeruju u bolje sutra s OHR-om, koji nam je toliko zla nanio, i da šute na činjenicu da se stanoviti gospodin Schmidt lažno predstavlja kao novi visoki predstavnik u BIH, baš kako nema osnove da se stanoviti Komšić predstavlja hrvatskim članom predsjedništva.

G. Schmidt nije imenovan sukladno Daytonskom sporazumu, on nema nikakve bonske ovlasti i nemamo pojma po kojem je zakonu došao tu. Hrvati ga ne priznaju. Zašto ga HDZBIH i fratri priznaju? Jesu li oni s nama ili su protiv nas? Ili su oni iznad nas?

Baš kao što Komšić nije izabran sukladno Ustavu i nemamo pojma zašto sjedi u uredu hrvatskog člana Predsjedništva. Izabran je sukladno neustavnom Zakonu koji je u BIH progurao tko? Upravo OHR.

Ako Schmidt želi hrvatsku privolu u BIH za početak neka tog SDA patuljka i sijača nacionalizma i razdora među Hrvatima i Bošnjacima, jednostavno smijeni, pa ćemo eto vjerovati da je dobrohotno došao u BIH. I da je drugačiji od svojih zlih prethodnika.

No kako znamo Schmidt se već susreo s Komšićem i ni po čemu ne dovodi njegov neustavni mandat u pitanje, nema nikakva razloga da vjerujemo u dobrotu novog šefa OHR-a.

Dosta je nama i OHR-a i neustavnih zakona i Komšića.

Ako HDZ-u BIH nije, neka onda to jasno kažu. Hrvatima jeste.

Ako je do Gospojine, sačekat ćemo ih još koji dan, ali salutiranje novom OHR nasilinku, od strane hrvatskih legitimnih predstavnika, kao i od fratara, dok se g. Dodik bori i za našu hrvatsku stvar, neće dobro završiti po HDZBiH.

A po fratre će dobro završiti. Njima je uvik dobro. I kad je nama loše i kad nam je dobro. To je jako dobro uhodana franšiza.

guest
nije obvezno
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
41
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x