Published On: Sri, velj 10th, 2021

ČUDIĆ: SDP je u Mostaru srušio BH Blok, upitan nastavak suradnje u ostatku BiH

Zastupnica Naše stranke (NS) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sabina Ćudić se oglasila nakon što je Arman Zalihić iz SDP-a službeno postao kandidat za gradonačelnika Mostara. Kandidirala ga je vijećnica Prve mostarske partije Adela Gosto, a on prihvatio kandidaturu. U prvom krugu izbora za gradonačelnika Mostara Zalihić nije dobio ni jedan glas, jer su vijećnici SDP BiH i PMP-a koji su ga podržavali napustili sjednicu nakon što Zalihićev prijedlog da se sjednica prekine na pet dana “kako bi skupio većinu” nije prihvaćen. U drugi krug glasovanja prošli su Mario Kordić (HDZ BiH) s 14 glasova i Zlatko Guzin, kandidat SDA s 12 glasova. Nastavak sjednice zakazan je za petak, 12. veljače u 15, 30 sati.

“Iskreno mi je žao što je SDP pokleknuo pritiscima i na ovaj način odlučio srušiti Bh. blok u Mostaru te dovesti u pitanje suradnju širom BiH”, napisala je Ćudić na svom Facebook profilu.

Njezina reakcija je uslijedila nakon što je nominacijom Zalihića SDP odustao od ranijeg dogovora s Našom strankom da Irma Baralija bude kandidatkinja za ovu poziciju u ime Bh. bloka.

Na izjavu Sabine Čudić reagirao je Ismet Lulić, predsjednik ŽO SDP HNŽ-a, koji je ispod njezine objave napisao:

“Iskreno mi je žao da se interes Naše stranke završava samo sa sarajevskom čaršijom. Mi smo svim srcem podržali Irmu (kandidatkinja Bh. bloka), ali zašto je tebi problem podržati kandidata SDP-a”, napisao je Lulić.

Zalihić je nakon što je napustio vijećnicu izjavio kako jedino on može pobijediti HDZ-ovog kandidata Maria Kordića. Mlađani Zalihić očito je bio ohrabren podrškom dvoje vijećnika PMP-a, i dvoje vijećnika SDP-a kada je prihvatio kandidaturu. Na temelju čega je bio uvjeren da upravo on može pobijediti kandidata HDZ-a Maria Kordića, ali i kandidata SDA Zlataka Guzina- ostaje nejasno./R.I./HMS/