Published On: Čet, pro 14th, 2017

Crveni meteoalarm za Mostar i Trebinje, narančasti za Banja Luku, Višegrad i Foču

Zbog obilnih padalina, Republički hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za sutra na području Trebinja i Mostara, dok je narančasti meteoalarm izdan za Livno i Bihać.

Također na jak vjetar sutra, narančasto svjetlo upozorilo je Banjalučane, Višegrađane i Fočake.

Za Mostar se prognozira akumulirana količina padalina između 30 i 60 litara po metru kvadratnom. Lokalno može pasti između 60 i 100 litara kiše po metru kvadratnom. Pored padalina u ovom dijelu se očekuju i jaki, lokalno i olujni udari juga, između 50 i 70 km/h.

U Trebinju se noćas očekuju obilne padaline, mjestimično više od 60mm/24h , te pojačan vjetar s udarima većim od 11m/s (40 km/h).

Naradnčasto upozorenje na snazi će biti sutra od podne u Banja Luci, gdje se očekuje vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima.

Najjači udar vjetra bit će veći od 65 km/h, a u Banja Luci se sutra se očekuju i mjestimično obilnije padaline 20-40 mm/24h .

I u Višegradu narančasto upozorenje izdano je za sutra zbog vrlo jakog jugozapadnog vjetara s olujnim udarima.

Najjači udar vjetra u Višegradu bit će veći od 65 km/h.

Također, i u Livnu će biti na snazi narančasto upozorenje, a prognozira akumulirana količina padalina između 30 i 60 litara po metru kvadratnom te jaki, lokalno i olujni udari juga, između 50 i 70 km/h, dok će u Foči biti vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima od 65 km/h, pišu “Nezavisne”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare