Published On: Pet, lis 24th, 2014

Crnogorski ministar unutarnjih poslova: Uskoro utvrđivanje granice sa BiH

Razgraničenje i utvrđivanje državne granice između Crne Gore i BiH uskoro će biti završeno i očekuje se verifikacija Predsjedništva BiH, čime će ove države, od bivših članica Jugoslavije, prve riješiti to pitanje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Konjević je novinarima nakon sjednice Vlade rekao da je provedena sva neophodna procedura i da je ostao samo još jedan korak da taj posao bude završen.

Prema njegovim riječima, Vlada je provela svu neophodnu proceduru i ovlastila ministra da potpiše ono što je potrebno, pišu crnogorski mediji.

“Ugovori su parafirani, dokumenta spremna i ostala je verifikacija na Predsjedništvu BiH. Imajući u vidu političke okolnosti i momente u BiH, to je malo prolongirano zbog izbora“, naveo je Konjević.

Pojasnio je da je u pitanju međudržavni sporazum koji zahtijeva određenu proceduru.

“Potpisivanje tog dokumenta označiti će prvi ugovor o razgraničenju između država bivše Jugoslavije. Tako dio državnog razgraničenja završavamo, pri kraju smo sa Kosovom, a sa Albanijom je završeno. Ostaje da počnemo rješavati to pitanje i sa Srbijom jer je to jedna od ključnih obaveza koje se na putu integracija moraju završavati”, objasnio je Konjević.

 

klix.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare