Published On: Sri, sij. 2nd, 2019

CRNADAK: Ovo je nezapamćen politički progon

Privođenem Draška Stanivukovića nastavljen je nezapamćen politički progon od strane vlasti Republike Srpske, priopćila je sinoć Partija demokratskog progresa.

– Nezapamćen politički progon kojem svjedočimo prethodnih dana nastavljen je večerašnjim sramotnim uhićenjem narodnog zastupnika Draška Stanivukovića i to u dvorištu crkve dok je palio svijeće – rekao je potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak.

Dodao je da nakon prethodnih uhićenja, privođenja na informativne razgovore, batinanja naroda od strane policije, podmetanjima i plasiranjem laži u javni prostor, ovim postupkom vlast je ponovo pokazala kako za njih ništa nije sveto.

Crnadak je kazao kako su dužnosnici PDP-a sudjelovali na skupovima i šetnjama grupe „Pravda za Davida“ isključivo kao roditelji i građani, koji od prvog dana podržavaju napore da se dođe do istine u slučaju ubojstva Davida Dragičevića.

– To je borba za istinu i pravdu za mladog Davida, ali borba za sve buduće generacije, za slobodnu Republiku Srpsku, jake institucije, gdje sve poluge vlasti nisu u rukama isključivo jednog čovjeka – kazao je Crnadak.

Potpredsjednik PDP-a je kazao kako odlučno odbacuje sve “sulude konstrukcije režima i režimskih plaćenika” o navodnom državnom udaru:

– Ovakve laži, izmišljanja, progoni, zloupotrebe, montirani procesi i sve drugo čemu svjedočimo i doživljavamo prethodnih dana, neće nas pokolebati u borbi za poštenu i čestitu Republiku Srpsku u kojoj nam djecu neće nekažnjeno ubijati, a policija neće raditi protiv vlastitog naroda – zaključio je Crnadak./HMS/