Published On: Ned, pro 25th, 2016

CRNADAK: Ne vjerujem da je Dodik dobio poziv za Trumpovu inauguraciju

Crnadak je kazao da je ta vijest plasirana jer su brojni radnici i drugi proračunski korisnici nedavno prosvjedovali protiv vlade SNSD-a.
Riječ je o prosvjedima ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske zbog smanjenja plaća uposlenicima u entitetskim organima. “Milorad Dodik se tu pokušao prikazati velikim igračem i da na neki način te ljude zastraši. To je neistina i mislim da bi kabinet predsjednika RS-a, ako već postoji taj poziv, trebao ga i pokazati javnosti”, rekao je Crnadak.
On je istakao da je vjerovatno riječ o jednom od nekoliko stotina događaja koji će se 20. siječnja održavati u Washingtonu.
“Desetine tisuća ljudi će se taj dan sjatiti u taj grad. Moguće da će i Dodik biti među njima. A ako je tako onda je i to dobro jer treba da se otvaramo, a ne da se zatvaramo. Ipak, definitivno nikakvog službenog poziva američke administracije za Dodika nema”, zaključio je Crnadak.
Večernji list podsjeća, mediji iz RS-a objavili su pozivajući se na izvore iz Washingtona da je Milorad Dodik dobio poziv iz SAD-a na prijam u povodu inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Ovu informaciju potvrdila je i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.
Neslužbeno, Dodik je preko predstavništva RS-a u Washingtonu kupio ulaznicu za jednu od nekoliko proslava inauguracije Trumpa koje će biti održane u Washingotnu 20. siječnja. Cijena ulaznice je iznosila 10.000 dolara.